Командарев: Играта на табла е като живота

10866
Командарев: Играта на табла е като живота

"Играта на табла е като живота. Сам избираш как да я играеш", казва режисьорът Стефан Командарев, който снима най-новия си филм "Съдилището" в Ивайловград, съобщиха от Agrofilm.

Играта на табла носи определена символика във филмите на Стефан Командарев. Във филма "Съдилището" ще видим Асен Блатечки и Ованес Торосян като истински баща и син. В поредните снимки, които се провеждат в Ивайловград, двамата играят табла. За снимките на филма се завърна и Мики Манойлович.

В новите кадри, неговият герой кара луксозен джип в кроткото селце. Приятна изненада за екипа беше посещението на кмета на община Ивайловград Диана Овчарова. Тя остана очарована и сподели своя афинитет към киното: "Участвала съм в любителски театрални постановки и рецитали, и за мен е голямо удоволствие да присъствам на снимките на Съдилището".

Тази седмица снимките продължиха в бивша гранична застава, близо до гръцката граница. И тук Командарев търси максимална достоверност – старата сграда още пази надпис на вратата "Бдителността е най-важното професионално качество на граничаря". Все пак детайлите в киното никога не са за подценяване и, въпреки че ролята на постройката е именно на изоставена, екипът я ремонтира и добави допълнителни съоръжения, за да придаде нужната атмосфера.

Снимките на новия филм на Стефан Командарев започнаха в края на октомври в южнородопското село Ягодина. Рампата "Орлово око", която е част от връх Свети Илия, е естествен декор на съществуващата скала "Съдилището". Във филма участват Мики Манойлович, Васил Василев – Зуека, Ованес Торосян, Асен Блатечки. Както и с предишните проекти на Стефан Командарев и при този автор на музиката е Стефан Вълдобрев. Снимките на "Съдилището" ще продължат до средата на месец декември.

Редактор: Десислава Симова

Снимките на "Съдилището" се пренесоха в Ивайловград

Снимките на новия филм на Стефан Командарев "Съдилището" продължават в Ивайловград, съобщиха от Agrofilm. Екипът пристигна в неделя и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com