Певицата Лизо отговори: Не съм злодейката, за която ме представят

2551
Певицата Лизо отговори: Не съм злодейката, за която ме представят
Снимка: Getty Images

Певицата Лизо най-после отговори на обвиненията на няколко от танцьорките от турнето ѝ в сексуален тормоз, като нарече твърденията им "сензационни истории". По-рано тази седмица три от танцьорките от турнето на певицата подадоха съдебен иск, в който се твърди, че Лизо ги е тормозила сексуално и е създала враждебна работна среда чрез сексуален, расов и религиозен тормоз в различни случаи в периода 2021-2023 г.

В пространно изявление, споделено в социалните мрежи, изпълнителката заяви, че "последните няколко дни са били трудни и изключително разочароващи". "Моята работна етика, морал и уважение бяха поставени под въпрос. Моят характер беше критикуван", каза тя и добави, че говори само заради "фалшивите обвинения, но те са толкова невероятни, колкото звучат, и твърде възмутителни, за да не бъдат разгледани, пише The Guardian.

ОЩЕ: Падението на Лизо: Руши ли певицата имиджа на тъмнокожите жени

"Тези сензационни истории идват от бивши служители, които вече публично признаха, че са им казали, че поведението им по време на турнето е неподходящо и непрофесионално", продължи Лизо. 35-годишната певица подчерта, че никога не е имала "намерение да накара някого да се чувства неудобно или сякаш не е ценен като важна част от екипа". "Не съм тук, за да гледат на мен като на жертва, но също така знам, че не съм злодейката, за която хората и медиите ме представиха през последните няколко дни", допълни тя.

Снимка: Getty Images

Искът включва много твърдения, включително че Лизо е притискала танцьорка да докосва гола изпълнителка в клуб и е принудила няколко танцьорки да участват в "мъчително" 12-часово прослушване; в него се твърди също, че ръководителят на танцовия състав на певицата - Ширлин Куигли, е налагала християнските си убеждения на изпълнителите и е заклеймявала тези, които са имали предбрачен секс. В иска се казва още, че Куигли е симулирала орален секс, говорила е за девствеността на изпълнителите и е споделяла "мастурбационните си навици и сексуалния си живот със съпруга си", пише БГНЕС.

Танцьорките твърдят също, че са били подложени на расов тормоз от ръководството на Big Grrrl Big Touring, Inc, което "се отнасяло към чернокожите членове на танцовия екип по различен начин от останалите членове". В един особено обезпокоителен пасаж искът описва вечер в клуб "Bananenbar", "където на посетителите е позволено да общуват с напълно гола изпълнителка".

Любопитно: Адел призова феновете: Моля, не замервайте музикантите с причудливи предмети

"Докато бяхме в "Bananenbar", нещата бързо излязоха извън контрол. Лизо започна да кани членовете на екипа да се редуват да докосват голите изпълнителки, да хващат вибратори, изстреляни от вагините на изпълнителките, и да ядат банани, стърчащи от вагините на изпълнителките. След това тя насочи вниманието си към г-жа Дейвис и започна да я притиска да докосне гърдите на една от голите жени, които се изявяваха в клуба", се казва в иска. "Лизо започна да скандира, с което подтикваше г-жа Дейвис. Г-жа Дейвис каза три пъти, достатъчно силно, за да я чуят всички: "Добре съм", изразявайки желанието си да не докосва изпълнителката."

Снимка: Getty Images

Ищци по делото са танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, които са представлявани от адвокат Рон Замбрано. Според иска Дейвис и Уилямс са участвали в риалити шоуто на Лизо в Amazon през 2021 г. - "Watch Out for the Big Grrrls", преди да започнат да пеят заедно със звездата. По-късно и двете са уволнени.

Родригес, която напуска през 2022 г., също е наета през 2021 г. след изпълнение във видеоклипа на Лизо за песента "Rumors". Лизо, чието истинко име е Мелиса Вивиан Джеферсън, продуцентската ѝ компания Big Grrrl Big Touring, Inc и Куигли са посочени като обвиняеми.

В изявление относно иска Замбрано казва: "В момента на делото се разглеждат само два случая: "Зашеметяващият характер на начина, по който Лизо и нейният мениджърски екип се отнасят към своите изпълнители, изглежда е в разрез с всичко, което певицата защитава публично, докато в частен план тя се срамува от теглото на своите танцьори и ги унижава по начини, които са не само незаконни, но и абсолютно деморализиращи."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Холивудска актриса призна, че крал Чарлз III е флиртувал с нея (ВИДЕО)

Почина Юми Кацура - една от най-прочутите японски дизайнерки в света

Димитър Рачков издаде какъв е бюджетът на "Като две капки вода"

Дама от "Ергенът" разкрива всички тайни на предаването в тефтерче (СНИМКИ)

Панайот Панайотов като Мик Джагър с категорична победа на полуфинала в "Като две капки вода"

Камила е невинна: Истината за развода на Даяна и Чарлз

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Теодора Духовникова разкри дали дъщерята на Румен Радев - Дарина, е талантлива актриса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com