Wu-Tang Clan на фестивала EXIT това лято

2770
Wu-Tang Clan на фестивала EXIT това лято
Снимка: EXIT Festival

Wu-Tang Clan, Alesso&DVLM ще се присъединят към The Prodigy и Skrillex в състава на фестивала EXIT, който ще се проведе от 6 до 9 юли в Нови Сад.

Най-великата рап група на всички времена Wu-Tang Clan води празника на 50 години хип-хоп на фестивала EXIT 2023. Съставът на фестивала за 2023 г. включва вече потвърдени изпълнители, като The Prodigy, Skrillex, Viagra Boys, Keinemusik, CamelPhat, Indira Paganotto, Hot Since 82 и Vintage Culture, към които ще се присъединят Wu-Tang Clan, Alesso, Dimitri Vegas&Like Mike, Chase&Status, Sofi Tukker, Claptone, както и още горещи имена, чието обявяване предстои.

Фестивалът EXIT ще се проведе от 6 до 9 юли 2023 г. в Петроварадинската крепост в Нови Сад, която е смятана за едно от най-добрите фестивални места в света.

Основателят и главен изпълнителен директор на фестивала EXIT Душан Ковачевич подчерта значението на Wu-Tang Clan и пристигането им в Петроварадинската крепост: "EXIT ще бъде едно от основните места за голямото глобално честване на 50 години хип-хоп. По този повод поканихме звезди, които ще доведат фенове от цял свят това лято. Над 40 милиона продажби на осем албума, име на улица в родния им град Ню Йорк, разпродадени стадиони, зали и главни сцени на най-големите фестивали в света – всичко това потвърждава размера на феномена, който е Wu-Tang, с всеки от неговите членове, който сам по себе си е рап звезда.

Група, която коренно промени хип-хоп играта, идва като един от най-новите хедлайнери на фестивала. Всичко започна с дебютното издание "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)". Смятан за един от най-влиятелните албуми, този запис ще отпразнува своя 30-ти рожден ден в Нови Сад. Wu-Tang Clan отбеляза първите десет години от своето съществуване като най-лудата, най-влиятелната, най-авангардната и като цяло най-добрата група за последното десетилетие, пише NME през 2005 г., и това описание остава статуквото и до днес. В същото време известният Rolling Stone ги нарече "най-добрата рап група на всички времена", NME добави, че "те промениха хип-хопа завинаги", а Billboard определи значението им с проста фраза: "Wu-Tang е тук завинаги".

Wu-Tang ще бъдат подкрепени от множество големи регионални изпълнители, обхващащи няколко поколения, включително Ajs Nigrutin&Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox&Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30zona, Crni Cerak&Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa и много други.

Продуцентът от Стокхолм/DJ Alesso участва в колаборации със суперзвезди като Calvin Harris, дуото Hurts, David Guetta, Tove Lo и Кейти Пери, а пристигането му на EXIT ще продължи звездната поредица от изпълнения на най-популярните диджеи в света на основната сцена. Двукратните шампиони на престижния списък на DJ Mag за най-добрите диджеи в света, Dimitri Vegas&Like Mike, ще дойдат на EXIT, за да отпразнуват две десетилетия на абсолютна доминация на електронната сцена. Многократно награждаваните дръм'н'бейс легенди Chase&Status потвърдиха с миналогодишния си албум "What Came Before", че изключителната последователност е неразделна част от всичко, което са създали, гарантирайки тяхното място на върха на музикалната игра.

Джунгъл-поп дуото Sofi Tukker е известно с енергичните изпълнения на живо, които ги доведоха до Coachella, Lollapalooza и Glastonbury. Това лято те идват за първи път на фестивала EXIT. Първият албум на мистериозния Клептоун - "Charmer", достигна повече от 60 милиона стриймвания в Spotify, а успехът му беше увенчан с три награди за най-добър хаус изпълнител на DJ Awards на Ibiza и място в списъка с 10-те най-продавани изпълнители на Beatport. Към състава се присъединява и Бурак Йетер, турски продуцент, хитмейкър и DJ с почти един милиард гледания само в YouTube. Drum’n’bass селекторът и DJ Charlie Tee допълнително ще усилят мощния басов звук.

EXIT 2023 ще се проведе от 6 до 9 юли 2023 г. на Петроварадинската крепост. Фестивалните билети могат да бъдат закупени от сайта на фестивала на промоционална цена от 130 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Дженифър Анистън разкри точно какво яде, за да поддържа идеална фигура

Почина една от звездите на "Властелинът на пръстените" и "Титаник" (ВИДЕО)

Как Марк Зукърбърг успя да докаже, че не е робот (ВИДЕО)

Кевин Спейси с нови обвинения за непристойно поведение спрямо мъже (ВИДЕО)

Първи думи на Венелин Венков след новината, че напуска "Ку-Ку бенд"

Продават имението на Матю Пери, в което той така и не успя да живее

Наградата, за която Ози Озбърн отчаяно мечтае

Разпад: Венков и Невена напускат "Ку-ку бенд"

Крисчън Слейтър очаква четвърто дете

Алек Болдуин призна, че е изшмъркал кокаин колкото от "Земята до Сатурн и обратно"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com