Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни места

2406
Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни места

Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни местаq съобщиха от пресцентъра на Общинаjd. Вече работи онлайн платформата „Открита трудова борса“. Банер към нея е публикуван в сайта на Общината, а линкът за директно отваряне е: http://jobs.sliven.net/index.php.

В платформата работодателите могат да обявяват свободните си работни позиции и да подберат подходящи служители за своите нужди. Към момента вече са публикувани първите обяви на сливенски фирми. Платформата е отворена постоянно и към нея могат да се присъединят и други работодатели, които предлагат свободни позиции на пазара на труда.

От 4 септември ще започне монтирането на водомери в ромската махала на Крушаре

От 4 септември ще започне монтирането на водомери в ромската махала на Крушаре. От „В и К“ – Сливен поемат ангажимент...

Платформата е разработена като продължение на откритата трудова борса, която се проведе от 28 до 30 юни 2017 г. в Сливен под мотото „Открий своето работно място днес“. Събитието беше инициирано от кмета на град Сливен Стефан Радев на среща с представители на местния бизнес. Като основен проблем пред бизнеса в града и общината беше определена липсата кадри, не само за неквалифициран труд, но и на достатъчно подготвени специалисти, които да се включат активно в работния процес и в различните сектори на местната икономика. В събитието взеха участие 20 фирми – представящи различни отрасли на местната икономика, те презентираха свободните си работни позиции и предлаганите условия на труд, пред заинтересованите посетители, потенциални служители и случайни минувачи.

Работодателите участващи в събитието предложиха над 400 свободни работни места в различни сектори на икономиката.

По обобщени данни от провеждането на „Открита Трудова Борса Сливен 2017“ най-голям брой служители се търсят в производството – над 270, в сферата на търговията и услугите – около 50, в администрацията на различните фирми свободните позиции бяха около 10. Участвалите в борсата работодатели отчетоха над 1200 посещения за трите дни на събитието. Записани и приети от работодателите бяха над 200 контакта и автобиографии на потенциални служители.

Проведената „Открита Трудова Борса Сливен 2017“ беше оценена високо от работодателите и всички заявиха готовността си да се включат отново в събития от този тип.

Кралев инспектира новата зала на Станка Златева в Сливен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира в присъствието на кмета на Сливен Стефан Радев новопостроената спортна зала за...

Форматът на „Открита Трудова Борса Сливен 2017“ е оригинален от гледна точка на това, че контактът между предлагащи и търсещи работа се извършва на момента в неформална обстановка, което улеснява и двете страни в комуникацията. В някои от шатрите на присъстващите работодатели бяха висши мениджъри и дори собственици на съответните компании, което показа както на организаторите, така и на посетителите важността на събитието за сливенския бизнес и положителното отношение към инициативата. Община Сливен, като медиатор между бизнеса и търсещите работа, продължава инициативата чрез специализирания сайт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Новият временен наместник на Сливенската епархия е известен

Кой сяда на кметския стол след балотажа в Сливен?

Арестуваха за 72 часа председател на СИК в сливенско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com