Монаси искат помощ от Плевен за изграждането на параклис

2864
Монаси искат помощ от Плевен за изграждането на параклис
Снимка: НИМ
Писмо с молба за отпускане на финансова помощ за изграждане на параклис са изпратили до общинската управа на Плевен  монаси от Църногорския манастир „Св. безсребърници Козма и Дамян“ край с. Гигинци. То е подписано от игумена на манастира – архимандрит Никанор и от монах Захарий.

Двамата божи служители се обръщат към плевенския кмет Георг Спартански общината да подкрепи усилията им за създаването на „нова и благолепна обител – скита „Рождество на св. Йоан Предтеча“ с параклис в село Брегаре, община Долна Митрополия“.

Плевенска област е на дъното и по използването на интернет в домакинствата

Освен в икономиката и в ръста на средната работна заплата Плевенска област изостава чувствително от другите региони в страната и по изп...

„Убедени във Вашето милосърдие и съпричастност към нашето Богоугодно и народно дело, Ви молим най-смирено да проявите снизхождение и да подпомогнете нашата обител, която се явява единственият български манастир в тази част на Северна България и с основание може да се смята за начатък на едно бъдещо духовно и просветно-нравствено огнище”, пишат авторите на писмото.

Молбата ще бъде обсъдена в постоянните комисии на местния парламент, съобщиха от плевенския Общински съвет.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители