Проект "Зелени пътища" ще работи на 4 години във Враца

436
Проект "Зелени пътища"  ще работи на 4 години във Враца
Снимка: личен архив
Представяне на работата по проект “OUR WAY - Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез Зелени пътища, по Програма Interreg Europe направи във Враца местната Търговско-промишлена палата. Програмата е финансирана от Европейския Съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Водещ партньор е Институтът по туризъм, Испания, партньори по проекта са Ирландия, Полша, Франция, Унгария и Белгия .

Продължителността на проекта е 54 месеца.

Ученици и учители от пет държави обсъждаха световните екологични проблеми в Сандански

Огромен международен проект с деца и учители от пет държави се провежда в Сандански. Целта на проекта е разработването на идеи и решени...

Целта  е да спомогне  за запазването, защитата и развитието на природното и културното наследство чрез т.нар. "Зелени пътища", за подобряване на политическите инструменти свързани с културното и природно наследство на включените в проекта територии.

Сред основните дейности са анализ за изследване на политиките за екологични пътища и идентифициране на най-добрите практики  и създаване на работна група от заинтересовани страни, избор на добри практики, които ще бъдат прехвърлени / обменени в регионите на проекта, проектиране на регионалните планове за действие, изпълнение на плана за действие във всеки регион, обмен на резултати между партньори, заинтересовани страни и бенефициенти и други.

Като краен резултат трябва да се наблюдава подобряване на 6 национални политики, в които са установени 18 добри практики и изготвяне на 6 регионални плана за действие, чието изпълнение ще допринесе за оползотворяване на природното и културното наследство на всеки от включените в проекта региони.

Врачанската ТПП работи по проекта от м.юни 2018 г. и ще приключи дейностите до 30.11.2022 г.

Теменужка Петкова: Проектът за газова връзка с Гърция е във финална фаза

Проектът за изграждане на газовата връзка е във финална права. Това заяви по време на конференция в София енергийният министър Теменужк...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители