Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

46 хиляди абонати вече имат ток, 45 не!

26 януари 2012, 12:38 часа • 4045 прочитания

Метеорологичната обстановка на територията, обслужвана от електроразпределителното дружество ЧЕЗ, продължава да се влошава, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Всички екипи на компанията работят без прекъсване за възстановяване на захранването на своите клиенти. Те работят в изключително тежки условия – в труднодостъпни места, при минусови температури и непроходими пътища. Въпреки това към 11 ч бе възстановено захранването на 46 хиляди абонати. Други 45 хиляди все още са без електричество. Най-засегнати са Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч и София област.

На част от местата Националният институт по метеорология и хидрология вече обяви код оранжево, който предупреждава за опасности и възможни инциденти.

„Работим максимално бързо и полагаме всички необходими усилия да възстановим електрозахранването на нашите клиенти по възможно най-бързия начин, който ни позволяват създалите се условия. Уверяваме, че ако се наложи ще работим денонощно, без никакво прекъсване. Проявяваме разбиране за създадените неудобства, но се налага да се справяме в условията на независещи от нас обстоятелства”, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ ще продължава да информира за актуалната обстановка на своята територия. Повече информация клиентите могат да получат и на денонощната информационна линия 0700 10 010.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес