Бащата, опитал да продаде бебе: Сделка си е!

5237
Бащата, опитал да продаде бебе: Сделка си е!

Ако имам условия къде да си гледам детето, ако имам квартира, ако имам работа... би се грижил за детето си, но сега защо да обричам една невинна душица. То си е сделка - даваш детето, за да можеш да оправиш нечий друг живот."

Това каза пред bTV бащата, обявил детето си за продан в интернет.

Той е наркозависим, майката на детето - също. Момиченцето се е родило със зависимост и в момента е на морфиново лечение. То ще бъде дадено в приемно семейство, тъй като майката не се е отказала напълно от него.

Георги и Полина се запознават преди повече от година. Момичето идва на квартира и остава при Георги, който е наркозависим, но й обещава сигурност. „Аз бях наркозависим, но й казах, че ще я ориентирам в София." Вместо това Полина посяга към хероина, не си намира работа, а впоследствие и забременява.

„Аз се притеснявам за това, че тя усложни нещата," казва Георги. „Още в началото можеше да направи аборт. Тя се притесняваше, че няма да има деца и аз се съобразих с нея. Ние за нас няма как да се погрижим, камо ли за детето," констатира бащата.

Като се родило детето, Полина предложила да го дадат за осиновяване. Най-добрият начин бил чрез интернет. Така се стигнало до обявата. Георги води кореспонденция с кандидат-осиновител, който се оказва полицай от ГДБОП. Бащата иска 5 000 лева за бебето.

ГДБОП предотврати продажба на бебе чрез интернет форум

Служители на ГДБОП предотвратиха продажбата на бебе. Разследването на антимафиотите започнало, след като на интернет платформата на ...

„Нека не поставяме нещата така, че съм се опитал да го продам", протестира той обаче. „Важното беше да й помогнат на нея да й платят здравните осигуровки, да си наеме квартира, да може да си стъпи на краката. То си е проформа сделка - даваш детето, за да оправиш нечий друг живот."

През цялата бременност Полина пуши хероин. Бебето е родено недоносено и с абстинентен синдром, който се лекува с морфин. Двойката си набавяла наркотиците с парите, които Полина изкарвала с проституция.

„След като се видя в повече пари и започна да взима наркотици, да си позволява някои неща. Като не можех да й помогна по някакъв начин, тя си помогна сама," споделя Георги.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com