Да върнем отнемането на шофьорската книжка за превишена скорост, предлага Мутафчиев

41009
Да върнем отнемането на шофьорската книжка за превишена скорост, предлага Мутафчиев

Връщане на отнемането на шофьорската книжка при превишена скорост и по-сериозни ограничения за младите шофьори (бел. ред. – тези със стаж зад волана от до две години) – в подкрепа на тези мерки се обяви червеният депутат Петър Мутафчиев.

Според Мутафчиев при 75% от катастрофите, при които има човешки жертви, причината – дали основна или косвена, е превишената скорост. Той направи изчисления на базата на статистически изследвания, като посочи, че 49% от катастрофите с фатален край са заради несъобразена скорост, а 8% са заради неправилно изпреварване.

Два ТИР-а са катастрофирали след втория тунел на АМ Люлин в посока Перник

След втория тунел на автомагистрала „Люлин” в посока Перник са катастрофирали два ТИР-а. Това съобщиха от пресцентъра на МВ...

Бих искал да бъде върната мярката „отнемане на шофьорската книжка” при несъобразена скорост, каза червеният депутат. „Спомняте си, че при 30 км./ч. над разрешеното се отнемаше за една година. Това беше отменено от предишното правителство. Лично аз бих предложил да се върне”, заяви Мутафчиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той обаче не подкрепя предложението на младите шофьори да им бъде забранено да карат по магистралите. За ограничения за шофьорите до 2 години обаче трябвало да се помисли. Мутафчиев изрази мнение, че на младите шофьори може да се сложат стикери, както и позволената за шофиране скорост в техния случай да бъде намалена.

„При позволена максимална на магистралите от 140, за младите шофьори може да бъде 110 км/ч.”, заяви Мутафчиев. 

Освен това бившият транспортен министър коментира, че трябва да бъде обсъден и размерът на санкциите, а глобите да са съобразени с доходите на хората, защото иначе стават несъбираеми. 

Пиян шофьор уби 71-годишна жена на пешеходна пътека

71-годишна жена загина при пътен инцидент около 11.20 часа във Варна, съобщиха от МВР.По първоначални данни в близост до кръстовището н...

Според него трябва да се подготви цялостен Закон за движение по пътищата, тъй като сегашният е променян 29 пъти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com