X
 
 

Експерт: Няма училище, в което да няма форми на агресия

527 0
Експерт: Няма училище, в което да няма форми на агресия
Снимка: Община Велико Търново
Училищните психолози трябва да създават по-добри условия за деца с проблемно поведение. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“, председателят на Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози в Бургас Светозар Янев.

Той добави, че няма училище, в което да няма форми на агресия, като това се дължи и на зле формирани умения за общуване. Според него позитивният климат трябва да е приоритетна политика на всяко училище. „Препоръчваме, чисто организационно на младите колеги, да се презентират и пред педагогическите специалисти, и пред децата. Ако неговата дейност е ангажирана с групови форми на работа с деца той много бързо бива разпознат като човек, на който могат да се доверят, с когото могат да споделят проблеми, от когото могат да получат конкретна помощ или препоръка“, обясни председателят на Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози в Бургас.

Кой е ключовият фактор за агресията?

Натрупването на напрежение в ежедневието е ключов фактор за отключването на агресия. Това каза за Радио „Фокус“ – Пир...

Светозар Янев каза още, че на психолозите са възлагани административни задачи, което ги поставя в изолация от педагогическия състав.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...