X
 
 

Красимир Вълчев: 8 от 10 деца в столицата са ставали обект на агресия

1187 2
photo of Красимир Вълчев: 8 от 10 деца в столицата са ставали обект на агресия
Снимка: БГНЕС
"Статистика показа, че 8 от 10 деца в столицата са ставали обект на агресия в училище. Това е една, среда, в която взаимодействат много деца. Едно такова взаимодействие не може да се елиминира само от училището. Тя се мултиплицира и в никакъв случай българското училище не е основният източник на тази агресия. Средата, в която живеят децата има много фактори, цели индустрии и българското училище има за цел да ги компенсира." Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев в интервю за bTV.

В коментар за случилото се в училище в с. Яна министърът заяви, че случилото се недопустимо и от МОН е започнала проверка по случая. 

Вълчев: Случващото се в училищата граничи с опит да се разруши образователната система

Ситуацията в Сливенско се нормализира, след като вчера масово родители взеха децата си от училище заради сигнали, че социалните служби ...

"Вдигането на чина и липсата на последваща грижа за детето са двете непрофесионални реакции, за които трябва да ѝ бъде търсена отговорност. Аз ще настоявам за по-строго наказание – това е проява за дисциплинарно уволнение”, коментира Вълчев и добави, че винаги има и друга страна, каквато е работата с трудни деца.

В коментар за истерията за отнемане на деца министъръ заяви, че още преди началото на учебната година в Министерството на образованието и науката са постъпвали сигнали за опити да се всее паника сред родители, че има опасност децата им да бъдат отнети от социалните служби.

Той добави, че най-проблемни са т.н. „обособени квартали” и училищата в тях, а слухът се е разпространявал в социалните мрежи от религиозни лица.

„В Сливен истерията придоби най-големи размери. Предходната седмица имахме проблем във „Факултета”, имахме опити в Пловдив, Асеновград, Пазарджик – там, където има концентрация на подобни деца”, заяви образователният министър.

Красимир Вълчев посочи, че още на втория ден са се върнали в клас около 60% от децата и очаква днес вече процентите да са 70, което е средната посещаемост в тези училища.

Вълчев: Учителите трябва да вземат 120% над средното за страната

Учителската професия е съзидателна професия. Много професии ще изчезнат в бъдещето, но смятам, че учителската ще остане. Това заяви мин...

„Очевидно някой има други цели. Това са хора, които бяха свързани с протестите срещу несъществуващата Стратегия за детето. Аз не мога да им разбера целите. Когато се градят тези върху несъществуващи неща – има съмнение и за други цели”, каза Вълчев.

Министърът на образованието добави, че при крайни случаи няма как държавата да не реагира, но определени групи от хора спекулират с тях. „Няма отнемане на деца, това е груба лъжа, манипулация, която достигна до такива размери, граничещи с опит да се разруши образователната система”, коментира просветният министър.

Според Вълчев, за да се подобрят резултатите на учениците по математика, трябва да се провокира интерес в децата към предмета.

„Трябва да освободим повече време за упражнения и затвърждаване на знанията.

Очевидно програмата е прекалено бърза и амбициозна. Някои неща могат да отпаднат – не е задължително да отпаднат като теми. Задачите трябва да бъдат малко по-занимателни и практически, да не се заучават алгоритми, които да се прилагат в задачи”, посочи Вълчев.

Красимир Вълчев: Ресорът за образованието и науката е ресор за бъдещето, надяваме се България максимално да се възползва от това

Ресорът за образованието и науката е ресор за бъдещето, надяваме се България максимално да се възползва от това. Това каза министърът н...

Министърът на образованието каза още, че основните проблеми на учениците по математика са от пети до десети клас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Не можах да разбера тоя БКП-ГЕРНерстки министър предизборна реклама на постиженията на Фандъка до сега, ли прави?! През следващия й мандат 10 от 10 деца ще бъдат бити и ще оглавиме класацията в световен мащаб!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Във вкъщи на детето се казва - "Искаш ли нещо, вземи си го! Ударят ли те, бий се!" И в обществото е така, който крещи - получава! Вижте прокуратурата, съдилищата, полицията, здравеопазването, ОБРАЗОВАНИЕТО. У нас пирамидата на потребностите на Маслоу е поставена на върха си! В заключение: Млади хора, станете педагози, че да ви се върне това, което сте причинили на вашите учители и да видите къде з виж още ›› имуват раците!
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално