Коментар №2 на седмицата: Путин е политически труп, Радевата България - също

4045
Коментар №2 на седмицата: Путин е политически труп, Радевата България - също

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 5000 ваши прочитания в Actualno.com.


Путин е труп като политик. Това вече дори в Русия го казват открито, макар и все още блогъри, които не са чак такъв огромен фактор за промяна на режима там. Но не е нужно да си някакъв експерт по международни отношения, за да го видиш – вижда се всеки ден.

Последно засега: 21.02 – 22.02.23 г. Президентът на най-мощната западна демокрация САЩ Джо Байдън дойде открито в Киев. Киев, който пропагандната машина на Путин внушаваше как ще падне за 3 дни... преди 1 година без 2 дни! Байдън отправи недвусмислено послание именно към Путин, който напоследък само говори за Запада като Сатана – няма да спечелиш в Украйна. И Путин не му отговори нищо конкретно в своята реч. Не реагира изобщо, не показа с нищо, че може да отговори. Или както каза за реакцията на Путин дори осъден, макар и на първа инстанция (за свалянето на самолет и убийството на близо 300 души), престъпник като Игор Гиркин (Стрелков): Бла-бла-бла.

От посещението на Байдън в Киев до днешната реч на Путин: Триумф за Америка, унижение за Русия

На този фон България отново е отзад. С ретрограден президент, който продължава да се държи като пръв приятел на руския политически труп. Румен Радев със сигурност е причината България да се мотае и да не праща боеприпаси на Украйна, когато всичко живо в ЕС помага на Киев както може във военно отношение. Помага, защото борбата на Украйна е борбата за най-важната ценност на демокрацията – да можеш да живееш свободно, да избираш свободно.

Но Радевата България се прави на по-голям католик от папата. То ние сме за мир – какъв мир с военен престъпник, който е заграбил 18% от територията ти и говори за мир, ама тия 18% са си негови "за вечни времена"? С терористи не се преговаря – просто и ясно. С терористи се говори само по един начин – с оръжие.

На Радевото управление му беше пратено писмо от външния министър на ЕС Жозеп Борел да помогне с боеприпаси на Украйна. И на Луната знаят – пък и на всички планети в Слънчевата система, че в България е пълно с боеприпаси на склад. Такива, които се чудим какво да правим - може да почнем да ги утилизираме и докато го правим да се сещаме за примери от миналото какво става отвреме-навреме в български заводи за утилизация на боеприпаси с тези, които ги утилизират. Вместо обаче сега да ги дадем на тези, които са предна линия в борбата срещу терориста Путин и зад които следващата линия сме ние, Радев е "за мир". Както беше и за "Крим е руски".

В моите очи Румен Радев е абсолютно вреден за държавата ни. И се надявам много скоро да отиде на бунището на историята. Дано само като държава да не го последваме, защото войната в Украйна определя бъдещето за много дълго време напред. А Радев сега ни води по курса на крайцера "Москва"!

п.п. За тези, които още мрънкат как Запада излъгал милата Русия преди 30+ години (Вие мен уважавате ли ме: Гледна точка защо Путин нападна Украйна) - да, направи го. В политиката е така - ако си достатъчно силен, няма да те лъжат. Същото е и в природата. Ако Путин 20 години беше залагал на икономиката, ако беше развивал невероятния потенциал на Русия като ресурси, тогава нямаше да има плач как едно време от САЩ казали едикакво си, пък не станало. Казали от САЩ, но не са подписали. И Русия през 1994 година каза с Меморандума от Будапеща, че ще пази суверенитета на Украйна, ако тя ѝ предаде ядрените си оръжия, а какво стана? В политиката извъртанията са нещо общоприето, но човечеството все пак стигна до ниво, в което не приема войната за нормален начин да си решаваш проблемите. Затова и Путин тепърва ще се проваля - Радев като иска, да ходи с него, но сам, без България!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com