Кошлуков: Опитват да свалят телевизия, излязла извън контрола на определени политици

26515
Кошлуков: Опитват да свалят телевизия, излязла извън контрола на определени политици

Временният синдик застрашава свободата на словото. Това съобщи изпълнителният директор на ТВ7 Емил Кошлуков, предаде БГНЕС.

Според Кошлуков действията на синдика чрез юридически хватки са жалки и нелепи, а това цели свалянето на телевизията от ефир. "Това е ярко беззаконие. С поредица от решения на определен съдия, законът не просто е нарушен, а се използва за рекет", категоричен бе изпълнителният директор на телевизията.

Кошлуков обясни, че всички решения, дори и работата на медията са буквално възпрепятствани. "Синдикът предприема серия от действия, за които няма никакви права. Най-големият проблем за нас през последните дни е трудовото възнаграждение на колегите. ТВ7 разполага със средства, за да изплатим заплатите, но всеки опит да се разплатим, бива спиран. Не мога да проумея дори да е излязло решение за несъстоятелност, поради каква причина синдикът се използва като инквизитор? Целта е ясна – от екрана да бъде свалена медия, която вече е извън контрола на определени политически сили", каза още Кошлуков.

Има български съдии, които са бандити. Всячески се правят усилия телевизията да бъде поставена на колене, категоричен е той.

Служители на "Ноу фрейм медия" излизат на протест срещу Бареков

Служители на "Ноу фрейм медия" излизат на протест срещу собственика на компанията Николай Бареков. Това съобщиха те в отворено писмо до...

Преди ден ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецедентен натиск, който цели ликвидирането на медиите. В нея се казва, че заплатите на служителите не могат да бъдат изплатени за месец август заради запорираните сметки на медиите от временния синдик.

Привременният синдик Панайот Велков извърши множество действия, превишаващи дадените му по закон правомощия, твърдят пък в отворено протестно писмо от служителите на двете телевизии, изпратено до медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com