Наши момчета се завърнаха от Афганистан

7577
Наши момчета се завърнаха от Афганистан

Заместник- министърът на отбраната Августина Цветкова посрещна 12-та рота за охрана на летище Кандахар, участвала в операцията на международните сили за сигурност в Афганистан.

Командир на ротата е майор Митко Балтов. "Отлично се справихте с изпълнението на задачите в мисията. Отзивите за вас са повече от добри, а това е важно, защото като съюзник ние трябва да сме там, където сме необходими", заяви заместник-министър Цветкова. "За мен е чест и удоволствие да ви посрещна и да ви благодаря от името на министър Ангелов и от ръководството на Министерството на отбраната, че въпреки рисковете на средата, вие се държахте като достойни представители на Българската армия", подчерта заместник-министър Цветкова.

По време на мисията военнослужещите изпълниха задачи по охрана на летище Кандахар, трениране, преподаване и обучаване на подразделенията от Афганистанската национална армия, оказване на медицинска помощ на военнослужещите от коалиционните сили и местното население.

На церемонията по посрещането присъстваха още командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев.

Редактор: Георги Иванов

Завърна се последната ни рота от Босна

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов награди военнослужещи от завърналата се от Босна българска рота. Сливен посрещна бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com