X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 11 декември

2160 3
Новините: Най-важното за деня, 11 декември
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 декември.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА

Президентът може да внася промени в конституцията и аз ще се възползвам от това си право. Дебат за конституционна промяна ще има, заяви пред bTV президентът Румен Радев. Той поясни, че има предвид чл. 154 от Конституцията, според който президентът има право да внесе промени в Конституцията.

БОРИСОВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ДВУЛИЧЕН И ЗЛОБЕН ОПОЗИЦИОНЕН ЛИДЕР

"Президентът е този, който е обединителят на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нито една добра дума за България. Омразата му до такава степен прелива, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на тържествено отбелязване на 30-годишнината от СДС. Борисов коментира телевизионно участие на президента Румен Радев.

В ПОЗИЦИЯ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД БЪЛГАРИЯ ПОТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА ДА РАТИФИЦИРА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Може ли Европейският съюз да приеме Истанбулската конвенция без да са съгласни всички членове на ЕС? Според официална позиция на България, одобрена на днешното редовно заседание на правителството, това е невъзможно - и причината са учредителните договори за създаване на ЕС.

С ОПРАВДАНИЕ GDPR ДЪРЖАВАТА НЕ ПРОВЕРЯВА ВСИЧКИ СЛУЧАИ С НЕЗАКОННО ДОПЛАЩАНЕ В БОЛНИЦИТЕ

Изпълнителната агенция медицински надзор (ИАМН) не може да проверява сигналите на някои застрахователи за нерегламентирано доплащане в болниците, защото съдържат лични данни на пациенти.

ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА: СОТИР ЦАЦАРОВ ОГЛАВЯВА АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ

Със 165 гласа "за", 30- "против" и 3-ма "въздържали се" депутатите решиха Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ. Цацаров бе предложен за поста от управляващата коалиция, но за избора му допринесоха със своя глас 27 депутати от БСП.

БЛС: ДВУСТРАННА ПНЕВМОНИЯ, РАЗВИЛА СЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО, Е УБИЛА 3-ГОДИШНИЯ АЛЕКС

"Стана ясно, че този случай се касае за изключително тежка инфекция, протекала по най-бързия начин. Двустранна пневмония с кръвоизливи в надбъбречните жлези. Състояние несъвместимо с живота. Настъпващо изключително бързо. За съжаление, науката не е всесилна. В световен мащаб загиват повече от 800 000 души от пневмония годишно".

КМЕТЪТ НА ПЕРНИК: БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА МРРБ Е ХРОНИЧНО, РЕШЕНИЯ НЕ СЕ ТЪРСЯТ

"По разпореждане на премиера работната група към МРРБ трябваше в спешен порядък да реши проблема. За 1 месец тя се е събрала два пъти. За този 1 месец нищо от това, което беше разпоредено от премиера не е направено. Нови аварийни групи в Перник, например. Появи се една от Благоевград за ден – два. Нови водохващания и водоизточинци. Нови варианти за допълнително докарване на вода към яз. "Студена", като започнем от "Софийска вода" през Долна диканя, през всички варианти, които само стоят на хартия, без движение по въпроса". 

ГОТВЯТ СЕ ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ

Държавата явно се готви да наложи по-строги правила за получаване на българско гражданство. Желаещите да получат гражданство ще попълват специална декларация, в която изрично ще посочат в кои държави са били през последните 10 години. Това става ясно от промени в наредба, изготвени от Министерството на правосъдието и засягащи процедурата по даване на българско гражданство, пише в. "Сега".

ФРАНЦИЯ ОБЯВИ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ВЪПРЕКИ ПРОТЕСТИТЕ

Премиерът на Франция Едуар Филип съобщи, че правителството увеличава възрастта за пенсиониране с две години, ако искат французите да получават пълна пенсия, информира АП.

ПРЕДИ ВОТА В UK: ДЖОНСЪН РАЗНАСЯ МЛЯКО, КОРБИН ПЛАШИ С ПРИВАТИЗАЦИЯ (ВИДЕО)

Ден преди извънредните парламентарни избори във Великобритания страстите са нажежени, но сякаш само сред политическия елит, коментират британските медии. Политическите наблюдатели съзират апатия сред електората.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле....трябва да започнат политически убийства и да минем през гражданска война и революция за да тръгнем по нов път...доста политически боклук задръства държавата и е за изриване....друг начин няма за съжаление....
 • Октомври Н.Р.Б. 1 Октомври Н.Р.Б. преди 2 месеца Профил на трол?
  Кога ще ИЗЧИСТИМ РОДИНАТА ОТ либералните зарази ? вие соросоиди /европеиди/ сте по опасни и от брадатите ви приятели. вие разлагате Народа и Държавата тровите възхдуха с всякакви извратености. гей парада е само върха на отровните ви колби. С вас трябва да се действа БЕЗКОМПРОМИСНО и БЕЗМИЛОСТНО , защото вие сте се превърнали в особено опасни паразити. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАС виж още ›› ТИР СТОМАНА.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 2 месеца Профил на трол?
  тоя на снимката е избрал да бъде в някакво соросоидно нпо. Избрал е да бъде паразит независимо , че се е родил човек и вероятно е Българин.Вече е соросоид/паразит/. Насилието и всички проблеми на Народа могат да се решат само със СТОМАНЕНА ръка. В Държава в КОЯТО ИМА РЕД /БЕЗКОМПРОМИСЕН КЪМ НАРУШИТЕЛИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ/ А , ето тези паразити либералите ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХА. Заложили са мръсните си ка виж още ›› пани навсякъде и паразитират.
  : 0 !
Последно в Актуално