Новините: Най-важното за деня, 20 февруари

4336
Новините: Най-важното за деня, 20 февруари
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 20 февруари.

ШИШКОВ: ВЕРОЯТНО СОБСТВЕНИКЪТ НА ПАВИЛИОНИТЕ ДО ШАХТАТА УБИЕЦ НЕ Е СЛУЧАЕН

Според него, пресконференцията на Йорданка Фандъкова и главния архитект на София Здравко Здравков, на която общински власти за пръв път коментираха трагичния случай със загиналото 16-годишно момче, убито от ток при светофара на болница "Свети Иван Рилски" в София, има за цел да измести фокуса. Шишков заяви, че е получил усещането, че голямата община си изми ръцете с малката и той не чувства никаква вина за смъртта на младежа. Той е категоричен, че със своите действия не е допринесъл за това.

БАЩАТА НА УБИТОТО ОТ ТОК МОМЧЕ: ЩЕ ОТИДЕМ НА БУДКАТА И ЩЕ СЧУПИМ ВСИЧКО

"Искаме виновниците да бъдат наказани. Тези, които са отговорни, да си подадат оставките и доживотен затвор. Докато има възможност ще, протестираме и ще спим пред парламента на палатки. Ще отидем на будката и ще счупим всичко", категоричен беше бащата на 16-годишното момче.

ПАНДЕМИЯТА СПАСИ ПОНЕ 1000 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА НА ПЪТЯ

С 1000 по-малко тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили в България през 2020 г. През 2020 г. се отчита намаление с близо 30% на пътния травматизъм у нас в сравнение с данните от предходната 2019 г. Това съобщи председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) Малина Крумова. По думите ѝ съществено влияние са оказали мерките, свързани с разпространението на пандемията, но и редица действия за подобряване на контрола и инфраструктурата в страната.

РЪСТ В БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19, РЕКОРДЕН БРОЙ ВАКСИНИ ПОСТАВЕНИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза огромен ръст и като абсолютно число, и като процент. 1 463 са новооткритите заразени за 19 февруари, като така те се увеличават с цели 377 спрямо регистрираните в четвъртък 1 086 случая. Направени са и повече тестове 13 303 теста, т.е. с 2 377 повече спрямо отчетените предишния ден 10 926 теста. Така процентът на положителни проби се увеличава - от 9,93 на сто до 10,99%.

ПЕТКОВ ХВЪРЛИ РЪКАВИЦАТА КЪМ КАНТАРДЖИЕВ: ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ Е ИЗЛИЗАЛ "С ЧУЖДА ПОМОЩ" ОТ РЕСТОРАНТ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се обърна с въпрос към министъра на транспорта - носи ли той отговорност за ресторанта в сградата на Министерство на транспорта и има ли представа колко пъти там е влизал един от членовете на Националния оперативен щаб (НОЩ) – Тодор Кантарджиев - и излизал, в приповдигнато състояние на духа.

КОМЕНТАР №1 НА СЕДМИЦАТА: ОТГОВОРЪТ КОГА ЩЕ СВЪРШИ КОРОНАВИРУСЪТ И ЩЕ ДОЙДЕ СТАРОТО НОРМАЛНО

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 7 000 ваши прочитания в Actualno.com. Наясно ли сте кога ще приключим с коронавируса като общество - в България, в Европа, по света? Ако не сте се замисляли, много е просто - когато при темпото на живот преди 2020 година здравните системи издържат. Изобщо не зависи от това колко хора се заразяват - зависи от това колко хора трябва да бъдат и могат да бъдат лекувани.

АНГЕЛОВ: ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ЧАКА НА ОПАШКА ЗА ВАКСИНА, ОТКОЛКОТО ЗА ЛИНЕЙКА И ТЯ ДА НЕ ИДВА

"Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат на опашка за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва". Това заяви на брифинг здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във ваксинационните центрове. По думите му към настоящия момент работят всички 318 ваксинационни центрове в страната, разположени на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата. "Доволен съм от темпа на ваксинация към момента. Постигаме добър резултат", подчерта министърът.

МАРИЯНА НИКОЛОВА: ТУРИЗМЪТ НЯМА ДА БЪДЕ ТОВА, КОЕТО БЕШЕ

"Туризмът няма да бъде това, което беше, но в момента индивидуалните резервации и такива, в последния момент, значително се налагат. Убедена съм, че с правилни мерки и спазване на правилата ще има рестарт на туристическия сезон." Това заяви категорично министърът на туризма у нас Марияна Николова. Тя допълни, че ограниченията на пътуването все още представляват проблем, особено при въздушните връзки.

ТРИ СРЕБЪРНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИЯ АНСАМБЪЛ В МОСКВА (ВИДЕО)

Българският ансамбъл при девойките по художествена гимнастика спечели три сребърни медала на Международния турнир, съпътстващ ГРАН ПРИ в руската столица Москва. Нашите момичета изиграха прекрасно своята композиция с 5 ленти и се окичиха със среброто в многобоя. България спечели още два сребърни медала - на композицията с 5 ленти и с 5 топки.

РЕНАТ БЕСОЛОВ - ЛОВЕЦЪТ НА РАЦИ ОТ МОЛДОВА (ВИДЕО)

Ренат Бесолов е бесарабски българин, роден в Кишинев, Молдова. Баща му е руснак от Кавказ, Северна Осетия, а майка му е българка. Той е на 26 години и работи в норвежкия флот като боцман, ръководител на моряците. Освен това е и сред ловците на раци в Баренцово море.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...