Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 23 май

23 май 2021, 20:00 часа • 10753 прочитания

Екипът на Actualno.com Ви представя най-важното в новините от днешния 23 май. 

Финансовият министър: Във фирмите има милиарди кеш, с които се купуват гласове

Асен Василев обяви, че ще се проверят всички фирми с големи касови наличности, за да се видят дали тези пари са там. Ако ги няма, то значи за отишли за корупция и купуване на гласове, каза в прав текст Василев. Той обеща да се даде публичност на проверката, както това било направено и за фирмите, които дължат огромни суми пари на държавата.

Любомира Николаева-Гломб: Светлина в тунела срещу COVID-19 винаги има

Гломб обясни, че всички варианти, които циркулират в България са представители на британския вариант. При циркулацията на един вирус възникват мутации и в този британски вариант се е появила една мутация, която довела до замяната на една аминокиселина - така, както в бразилския, отбеляза тя.

Нова лява коалиция със смела заявка, Жан Виденов изясни защо се връща в политиката

Партията даде заявка да изведе България от полуфеодалните отношения в страната. Целите пред коалицията са да върнат на България истинската, чиста и свята република, да се борят за справедливост, солидарност за достойнството на хората, морал и почтеност в политиката.

Янаки Стоилов: В бюджета нямаше средства за допълнителните пари за пенсионерите и лекарите

Стоилов подчерта, че правосъдното министерство е заделило над 3 млн. лв., след като заедно със заместници му „са стояли до тъмно”, за да открият възможност за резерви в бюджета. Стоилов алармира, че е възможно да се стигне до „критични състояния в определени сектори, на базата на приетия и некоригиран бюджет”.

Брънзалов: Има спад в желанието за ваксинация

"Нека всички бъдещи политици да действат на принципа на надграждането, а не на рушенето. Забравя се какво е направено - да се замислим над добрите неща", призова зам.-шефът на БЛС.

Седмицата на коронавируса: Отново всички важни показатели на заразата вървят надолу

Към днешна дата, четиринадесетдневната заболяемост е 95.50 души на 100 000 население е 14-дневната заболяемост. За сравнение, предишната седмица този показател беше 132.90 души на 100 000 население е 14-дневната заболяемост.

Манолова: Движението на Татяна Дончева остава с нас

Тя категорично заяви, че ще бъдат в коалиция с Дончева и обяви, че днес или утре ще бъде подписно споразумение. От думите й излезе, че всъщност и за момент не е ставало дума движението на Дончева да не е с тях на изборите.

Чака ни безкрайна икономическа криза, ако не решим здравната

Това заяви директорът на МВФ Кристалина Георгиева по време на срещата на върха за глобалното здравеопазване, организирана от Европейската комисия и Италия като председател на Г-20, предава БТА.

"Евровизия": Европейската геополитика илюстрирана чрез музика

Политическите конфликти намират любопитни начини да се проявят. Студената война често се провежда в условия като шахматни игри или шампионати по хокей на лед. По този начин преразглеждането на траекторията на „Евровизия“ означава навигация във втората половина на европейския ХХ век.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес