Новините: Най-важното за деня, 6 ноември

5685
Новините: Най-важното за деня, 6 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 6 ноември.

НАМАЛЕНИЕ НА СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС У НАС, НО ПРОЦЕНТЪТ НА ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ Е ПО-ВИСОК

След като имаше забавяне в актуализацията на данните, броят на новите случаи на коронавирус намаля и отчетът за 5 ноември, който излезе днес, сочи 3754 нови случая. Това е с 300 случая по-малко на дневна база. Направени са обаче по-малко PCR тестове - 11 131, спрямо 13 203 при предишния отчет, т.е. 2072 по-малко. Така всъщност процентът на положителни проби се увеличава - от 30,7 на сто на 33,72 на сто.

ПРОФ. БАЛТОВ: НЯМА СМИСЪЛ ОТ ПЪЛЕН ЛОКДУАН В МОМЕНТА

Няма смисъл от пълен локдаун в момента. Достатъчно е да спазваме мерките, които са въведени, за да живеем нормален живот, но кривата на заразените да слиза надолу в следващия месец. Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

В СОФИЯ: НЕПЪЛНОЛЕТНИ БЕЗ ВЪЗРАСТЕН ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ

Въвеждаме две нови мерки за територията на София и създаваме организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки грипоподобни симптоми. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в личния си профил във Facebook.

ЕТО КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ УСЛОЖНЕНИЯ, АКО СЕ ЗАРАЗИТЕ С КОРОНАВИРУС

Учeни oт Унивeрcитeтa нa Вирджиния уcтaнoвихa кaк мoжe дa нe пoлучитe уcлoжнeния, aкo вce пaк ce рaзбoлeeтe oт кoрoнaвируc. Изcлeдвaнeтo кoмeнтирa д-р Джин Ян, кoятo e мнoгo oбнaдeждeнa oт рeзултaтитe oт прoучвaнeтo нa нeя и кoлeгитe ѝ.

ЛЕКАР: ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС ДА НАМАЛЯТ СОЛТА И АЛКОХОЛА

Хората с коронавирус трябва да ограничат количеството солена храна в менюто си, както и да пият по-малко алкохол. Лекарят-терапевт Филип Кузменко заяви пред радио „Спутник” защо това е жизненоважно, информира БГНЕС. Поддържането на правилния водно-солеви баланс в организма е задължителна част от лечението на пациенти с коронавирус.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ДАРЯВАНЕТО НА КРЪВНА ПЛАЗМА?

Български лекарски съюз и Сдружение "Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма" започват Информационна кампания за популяризиране необходимостта от даряване на реконвалесцентна плазма - "Дари плазма! Спаси трима!"

ПРОФ. МЛАДЕН ГРИГОРОВ: КОРОНАВИРУСЪТ Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН

Коронавирусът е изкуствено създаден, а година по-късно и не сме мръднали в лечението му. В момента никой не воюва за територия, а за икономика, коронавирусът срива икономиките. 60 хил. научни статии за последните месеци - това говори за пълна безпомощност”, категорично заяви кардиологът проф. Младен Григоров. пред Bulgaria ON AIR.

СИГНАЛ: ЕДИНСТВЕНАТА У НАС КЛИНИКА ЗА БЪБРЕЧНО ТРАНСПЛАНТИРАНИ СЕ ПРЕВРЪЩА В COVID ОТДЕЛЕНИЕ

Преструктурират в COVID отделение Клиниката по трансплантация и нефрология в Александровската болница. За това алармира Иван Димитров от Федерация "Български пациентски форум” и уточни, че е получил редица сигнали от притеснени пациенти, които се наблюдават в клиниката.

ЗАЩО ИСПАНСКИЯТ ГРИП Е БИЛ ТОЛКОВА СМЪРТОНОСЕН И МОЖЕ ЛИ COVID-19 ДА ГО ЗАСТИГНЕ

По време на смъртоносната есенна вълна на Испанския грип през 1918 г. много хора са обречени, тъй като нямат днешните познания за вирусите и за това как се разпространяват респираторните заболявания. Но въпреки всички знания, нас може би ни очаква подобна съдба, ако някои хора, които предпочитат да вярват в конспиративни теории, не спрат да игнорират години на научен напредък и това, което историята ни е научила за прекратяването на пандемии.

ОТ УТРЕ ЦЯЛА ГЪРЦИЯ Е ПОД КАРАНТИНА

От 06:00 часа на 7 ноември в Гърция се въвежда пълна карантина на територията на цялата страна, която ще продължи до 30 ноември. Карантината се налага във връзка с усложнената обстановка с COVID-19, предаде БГНЕС.

ТРЕСКАВО ПАЗАРУВАНЕ В АТИНА ПРЕДИ ЛОКДАУНА

Задръствания се извиха по главните улици в гръцката столица, след като хората се втурнаха да правят покупки в последната минута преди влизащия в сила от утре сутринта триседмичен локдаун, съобщи в. "Катимерини", цитиран от БНР.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: ПРИЕХА БЮДЖЕТ 2021 ПОЧТИ БЕЗ ДЕБАТ

На първо четене депутатите приеха Закона за държавния бюджет за догодина. Текстовете бяха подкрепени от 98 депутати. Обсъждането на бюджета продължи около час след изчитането на докладите.

СВЕТИ ПАВЕЛ ИЗПОВЕДНИК, АРХИЕПИСКОП КОНСТАНТИНОПОЛСКИ

Павел солунянин, архиепископ Цариградски, бил от жертвите на оня смут, чрез който гибелната Ариева ерес дълго разтърсвала православната Църква. Няколко пъти се възкачвал Павел на патриаршеския престол и няколко пъти бил свалян от него в зависимост от това, чие влияние преобладавало в ожесточената и често пъти кръвопролитна борба между арианите и православните. Но и в заточение, и на патриаршеския престол той винаги еднакво показвал себе си непоколебим изповедник и стълб на православието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Ограничават движението на камиони над 12 т по част от АМ „Хемус“

Тактическо учение с бойни стрелби се проведе в Ново село (СНИМКИ)

Затворени врати и протест заради неувеличените заплати в университетите

Вержиния Велчева: Агресорът, ако не бъде спрян, никога няма да спре сам (ВИДЕО)

Разследват ТВ продуцента Нико Тупарев и приближени до него

Времето утре - 15 май 2024 г.

Глоба за абитуриентите – 50лв. за показване през прозореца

Kaufland е ритейлърът с най-голям принос за икономиката в Пловдивския регион

Обезвредиха мина в Черно море

Началникът на отбраната: България ще може да участва в пълния спектър от морски операции

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com