Откриха нов "рус ангел" в Гърция

13101
Откриха нов "рус ангел" в Гърция
Снимка: БГНЕС

Русо дете е намерено в ромско семейство на гръцкия остров Родос. Властите се натъкнали на случай, който е много подобен на този с малката Мария от Фарсала, който предизвика отромен скандал и международен отзвук преди няколко месеца.

Минувачи забелязали жена от ромски произход, която използвала малко русо момченце със сини очи, за да проси пари на площад в главния град Родос. Детето е на видима възраст около година и половина. Случаят стигнал до местните органи, когато гражданин забелязал, че жената злоупотребява и бие момчето. Свидетелят веднага сигнализирал в местната полиция, пише "Български новини".

Американци твърдят, че откритата в Гърция Мария е отвлечената им дъщеря

Семейство от САЩ предполага, че откритото в гръцки катун русокосо момиченце може да е отвлечената им дъщеря, съобщава телевизия Скай ню...

След заповед от прокурор на острова детето е прехвърлено в център за грижи за децата, докато циганката, която е от Румъния, е била задържана в ареста.

Предварителното разследване е в ход, за да се определи дали момченцето има кръвна връзка с жената или е било отвлечено. Прокуратурата е разпоредила ДНК-тест и всички документи от семейството на жената, с които да се удостоверят гражданското им състояние, както и документи от болница или други официални органи, които да докажат че жената е родила това дете.

В края на май съдът в Гърция окончателно даде „русия ангел” Мария на неправителствената организация "Усмивката на детето". Организацията от месеци се грижи за детето, открито в ромско семейство в град Фарсала.

 

Няма съвпадение на ДНК-то на малката Мария в базата данни на Интерпол

Няма ДНК профил в базата данни на Интерпол, който да отговаря на този на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция. Гръцките влас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com