Под условие: Заведения в страната приемат резервации за Нова година

5995
Под условие: Заведения в страната приемат резервации за Нова година
Снимка: iStock/Guliver

Ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации за Коледа и Нова година, въпреки че засега не е ясно дали ще бъдат отворени за празниците. Това показва проверка на "Монитор“ по заведенията в страната, както и в най-големите портали за резервации на маси.

Така броени дни преди 21 декември, когато изтича наложеният в момента частичен локдаун у нас, равносметката показва, че ресторантьорите се готвят да работят. Кръчмите в столицата например приемат резервации за 31 декември, като дори предлагат до 30% отстъпка от цената на куверта, ако масата се запази сега. Резервацията пък трябва да е до 15 души на маса, въпреки че настоящите мерки забраняват събирането на повече от 15 души въобще в помещение.

Ресторантьори: Отваряне веднага и щабът да мълчи!

Незабавно отваряне на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове и обявяване на правилата, при които ще работят! Не на...

С онлайн резервации за Нова година са решили да спасят празниците ресторанти в Пловдив. Кувертите варират от около 100 до около 160 лева, като детският е двойно по-евтин. Въпросните заведения са обявили дори в сайтовете си празничните си новогодишни менюта, които са от богати по-богати. В тях влизат салати, студени ордьоври, няколко вида основни ястия и десерти. Жестът към потенциалните им бъдещи гости е да могат да изберат какво да включва тяхното меню, за да бъде изборът индивидуален. Условия дали ще има празненства ресторантите не поставят. Липсват указания в сайтовете и дали ще връщат пари, ако тържествата бъдат отменени заради пандемията. На този етап обаче в онлайн резервациите не се изисква предплащане на кувертите.

Заведенията в Бургас също масово приемат резервации за новогодишната нощ, но без обичайното капаро. Всеки клиент се предупреждава, че резервацията му гарантира запазено място, но само ако се разреши заведенията да отворят. Има и много заведения, които отказват резервации и категорично са решили, че няма да работят нито на Коледа, нито на Нова година.

Някои от ресторантите в Пазарджик също приемат резервации за Новогодишната нощ, въпреки пандемията. Собствениците на заведения примамват клиенти с шестстепенни менюта, празнична програма, томбола и дори двуцифрени куверти, като обещават, че заедно ще посрещнат 2021 година с нова надежда. В рекламите пише, че е гарантирана и безопасността на посетителите, както и, че ще се прави пълна дезинфекция. Там, където има големи зали, масите ще бъдат отделени на дистанция от 2 метра, а клиентите ще бъдат настанявани до 10-ина души на маса.

Големите ресторанти в Добрич не продават куверти за Нова година. Всички са затворени и предлагат само храна за вкъщи. Част от тях предлагат оферти с цяло Новогодишно меню, което доставят на 31 декември в домовете на празнуващите. В същото време малките хотели в Кранево работят с пълна пара, съобщават очевидци. Почти всички ще са пълни за празниците. Освен настаняване и изхранване, новогодишният куверт се заплаща отделно и варира от 150 до 200 лева на човек.

Заведенията искат преди рестрикциите да се вземе решение за подкрепа на бизнеса

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и председателят на Сдружението на заведенията в България (С...

В Русе има запитвания дали е възможно да се отпразнува с компания Нова година в ресторант, но резервации с вземане на капаро не се правят, показва проверката на „Монитор“. Управителите са предпазливи, защото не се знае каква ще е ситуацията след 21 декември. Проверка в социалните мрежи показва, че една от най-известните дискотеки в града е пуснала телефон за резервации за Коледа и Нова година, но с уточнението, че се очаква решението на здравните власти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com