Премиерът и седем министри на отчет в НС

4156
Премиерът и седем министри на отчет в НС
Питанията към министър-председателя са относно цялостната политика на правителството за противодействие и борба с корупцията

Премиерът Бойко Борисов и седем министри ще участват в парламентарния контрол.

Питанията към министър-председателя са относно цялостната политика на правителството за противодействие и борба с корупцията, в контекста на последните данни за индекс на корупцията в България; относно позицията на България във връзка с проект на акт на 26 страни-членки от Европейския съюз, и приемането на фискални правила и във връзка с държавните резерви и военновременните запаси. Редовният парламентарен контрол започва в 9 часа. Министър-председателят Бойко Борисов ще отговаря след 11.00 часа.

Ден първи, скандал първи!

Народното събрание провежда днес първото си пленарно заседание за 2012 година и като за старт депутатите не пропуснаха да проявят позна...

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще отговори на два депутатски въпроса - относно действията на данъчната администрация за установяване на съответствия между доходи и налично имущество на Красимир Петров Гергов като физическо лице, и собствеността и съсобствеността му във фирми и във връзка с финансовия ефект от прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще отговори на три депутатски въпроса. Те са относно финансирането и бъдещето на опитните станции - държавни предприятия към Селскостопанска академия, във връзка с неизпълнение на задължение във връзка със сключени споразумения по чл. 37в, ал 1 от Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи за разпределение на земеделски земи между ползватели в община Червен бряг, област Плевен, и относно размера на средствата по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), които ще бъдат усвоени до края на 2011 г.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на депутатски въпрос относно лошото състояние на пътя Айтос-Дъскотна, като част от отсечката Айтос-Провадия.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще отговори на седем депутатски въпроса и две питания, свързани с продажбата на държавния дял в електроразпределителните дружества. Следват въпроси към министър Трайков относно продажбата на дружество Е.ОН на чешка фирма; във връзка с оттеглянето на големи немски инвеститори от България; относно финансиране на сдруженията на потребителите; във връзка с "Ел Би Булгарикум" ЕАД, гр. София; относно търговското дружество "Ел Би Булгарикум", гр. Видин; във връзка със загубите на туристическия бранш от последиците с липсата на ток и вода в курортните комплекси и относно бедствената ситуация, породена от липсата на електроенергия през последните дни.

Отхвърлихме арменския геноцид

Депутатите отхвърлиха предложения от „Атака” Проект за решение за признаване геноцида над арменците в Османската империя 1...

Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика ще отговори на четири питания и един депутатски въпрос - относно стандартите за финансираните от държавата делегирани дейности през 2012 г., във функция "Социално осигуряване, подпомагане и грижи"; във връзка с мерки за ограничаване влиянието на демографската криза; относно мерки за създаване на заетост за хората в предпенсионна възраст; във връзка с определяне на дохода за изчисляване обезщетенията за временна неработоспособност, поради общо заболяване, професионална болест или трудова злополука, и начина на изплащането им и относно действия на Министерството на труда и социалната политика за ратификацията на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева ще отговоря относно политиката на Министерството на правосъдието за борба с корупцията в съдебната власт и във връзка със Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Стефан Константинов, министър на здравеопазването ще отговори на депутатски въпроси относно системата за избор на екип в болниците; във връзка с бъдещото функциониране на Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания за активно лечение "Димитър Петров Кудоглу" ЕООД, гр. Пловдив, и относно състоянието на Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка", гр. Видин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com