Прогноза за времето - 6 август (петък)

13134
Прогноза за времето - 6 август (петък)
Снимка: iStock/ Guliver

До обяд първо над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Това съобщи за Агенция "Фокус" Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В отделни райони, главно след обяд в Южна България валежите ще са временно интензивни, значителни по количество и там има условия за градушки. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса и преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната явленията ще спрат, облачността ще се разкъса и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се изясни. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще има по-значителни увеличения на облачността, но главно след обяд ще е с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е умерен, временно силен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.

Седмична прогноза за времето за 2-8 август

В понеделник над цялата страна ще бъде слънчево и горещо. Най-високи температури от 43 градуса се очакват в Хасково, Ямбол, Пазарджик и...

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има в събота преди обяд над източните райони, там на отделни места все още е възможно да превали. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, впоследствие от изток и ще стихне. Температурите отново бързо ще се повишат и в понеделник максималните ще са между 34° и 39°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com