Синдиците на КТБ: ТВ7 не реагира да плати и започнахме принудително изпълнение

5382
Синдиците на КТБ: ТВ7 не реагира да плати и започнахме принудително изпълнение
Снимка: БГНЕС

С оглед продължаващото 10 месеца забавяне в издължаването на отпуснатия от "Корпоративна търговска банка" АД – в несъстоятелност на "ТВ Седем" EАД кредит и след множество проведени срещи, отправени покани за доброволно изпълнение и неизпълнени от страна на длъжника обещания за плащане, "КТ" АД – в несъстоятелност предприе законови действия за събиране на своите вземания по реда на Закона за особените залози. Това се казва в съобщение на синдиците на КТБ, изпратено до медиите.

Синдиците заявяват, че по-конкретно на 14.04.2015 г. на "ТВ Седем" АД от ангажирания от банката ЧСИ Неделчо Митев беше изпратена покана за доброволно предаване на заложеното в полза на банката оборудване, за да може същото да бъде продадено и с приходите да бъде погасен кредитът. С поканата бе предоставен пореден допълнителен срок от 14 дни за доброволно изпълнение и предаване на вещите, предмет на залога.

Калоян Паргов за TV7: Абсолютен рекет от страна на ЧСИ!

Случилото се днес в TV7, е абсолютен рекет от страна на частни съдебни изпълнители. Това заяви председателят на Градския съвет на БСП К...

Доколкото от длъжника не бяха предприети каквито и да е ефективни мерки в тази насока, единственият възможен начин за защита интересите на "Корпоративна търговска банка" АД – в несъстоятелност и нейните кредитори бе да се пристъпи към принудително изземване на заложеното оборудване, което е и задължение на синдиците, се казва още в съобщението на синдиците на КТБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com