Служители на парламентарната администрация се оплакват от секретаря на НС

23468
Служители на парламентарната администрация се оплакват от секретаря на НС

Има ли напрежение в администрацията на Народното събрание заради действията на главния секретар Иван Славчов? В свой материал БГНЕС твърди, че такова е факт.

Според източници на БГНЕС във време на безвластие, когато няма друг висш ръководен кадър там, Славчов кара служителите в НС насила да си взимат отпуск. Оказа се, че прави и проверка за теч на информация, като при това отношението му към служителите е безобразно - привиква хората и иска от тях да дават обяснения. Напрежението се засилва още повече от недоверието към хората там, които досега никога не са виждали такова отношение при която и да е власт. А част от тях работят там над 20 години. Иван Славчов прави вътрешни разследвания, разказаха те и дори обмисля въвеждането на нова система за сигурност, която включвала и различни нива на достъп, със специални пароли и проследяване.

Преди да стане главен секретар на парламентарната администрация, Славчов е директор на "Бюро по труда" в  Монтана. Всъщност това е градът, откъдето бе избрана и депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова. Основното му висше образование е със специалност "двигатели с вътрешно горене, машинен инженер", след това има и преквалификация за мениджър. През 2009 г. той е представен като част от ръководството на най–висшата институция у нас лично от председателя на парламента Цецка Цачева.

От БГНЕС припомнят и как Славчов е отказал отговор по Закона за достъп до информация на някои ключови въпроси. Отказ е имало да се съобщят колко точно са назначените, съкратените, напусналите и преназначените служители.

От НС отказаха да дадат информация и колко пари са похарчили за посрещане на чуждите делегации. Мотивът е повече от странен: "Съгласно счетоводното законодателство няма изискване за аналитичното отчитане на средствата, изразходвани за различните протоколни мероприятия, включително и посещения на чуждестранни делегации по покана на Народното събрание, поради което Народното събрание не разполага с обобщена информация само за чуждестранните делегации".

Депутати се пишат безработни

Депутати тръгват към трудовата борса. Макар никой да не призна в прав текст, мнозина са обсъждали този вариант за месеците между двата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com