Столична община погва длъжници

5207
Столична община погва длъжници
Под прицел са всички със задължения повече от 1 000 лева

През миналата година след масирана акция срещу големите си длъжници Столичната община е събрала близо 100 млн. лв. стари борчове, а през тази година действията на местната власт ще се насочат и срещу по-малките длъжници, стана ясно от думите на заместник-кмета по финансите на София Дончо Барбалов.

Сега ще бъдат започнати проверки за задълженията на юридически лица за по над 50 хиляди лева и на граждани за над 1 000 лв, като първо ще им се изпратят писма. Сред длъжниците на общината в момента са Софийският университет, магазини "Европа" и частни фирми като "София аутлет център".

Вдигат данъците само с референдум

Данъците върху доходите на хората и печалбите на фирмите ще се променят само с референдум. Това предложение за изменение на конституци...

Общината отчита четири процента по-голямо изпълнение на собствените й приходи в сравнение с 2010 г., заяви зам.-финансовият кмет. Събраните суми от данъчни и неданъчни приходи са над 513 млн. лв. Увеличението от близо 40 млн. лв. при собствените приходи е от имуществените данъци, обясни той. За миналата година е постигната оптимизацията на общите разходи на общината и те са били 475 млн. лв. до края на ноември при 566 млн. лв. за същия период на миналата година, оповести Барбалов.

През миналата година от големи длъжници са събрани забавени данъци за 30.8 млн. лв. и 64.7 млн. лв. от неплатени в срок такси за битови отпадъци. 178 длъжници на общината вече са дадени на съдебен изпълнител за принудително събиране на дължимите суми.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...