Свързват Перник с метрото

7127
Свързват Перник с метрото

Метрото така и не стигна до Перник, но инатът на миньорския град най-сетне се увенча с успех. Местните управници и столична община свързаха града за подземната железница, съобщи областният управител Иво Петров, предаде АСН.

Нова автобусна линия тръгва до дни до станцията в ж.к. Люлин. Осем курса през два часа ще возят многохилядната армия работещи и учещи в София. Линията се пуска по предложение на пернишкия кмет Росица Янакиева.

Рейсовете ще са първите, които ще вървят през най-новата магистрала "Люлин". Така тя ще заслужи прозвището си Винкелщрасе, защото досега малцина перничани я използваха, въпреки задевките от страна на столичани. С новата линия от Перник до столицата ще се стига за 57 минути, а от станция „Вардар“ до центъра на София – за по още осем минути.

С придобивката се цели да се освободи движението на автобуси през централната част на София. Същевременно Перник и столицата се споразумяват повече автобуси от миньорския град да се допуснат до автогара „Сердика“, която е до централната ж.п. гара. Досега малка част от рейсовете имаха достъп до нея, а останалите бяха с крайна спирка автогарата в „Овча купел“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com