ТВ7 се оплаква на Борисов и почти цялото правителство за сървъра си

10510
Снимки: БГНЕС

Ръководството на ТВ7 изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което търси помощ от него заради скандала със заема от Корпоративна търговска банка и опита на съдия-изпълнител да прибере имуществото на медията, предаде БГНЕС. Писмото е пратено още до вътрешния министър Румяна Бъчварова, до финансовия министър Владислав Горанов, до председателя на Временната анкетна комисия за КТБ Десислава Атанасова и до председателя на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Ръководството на телевизията настоява "сървърът, "сърцето на телевизията", да бъде в наше разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията".

В писмото се казва, че днес от медията са предложили на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица, но са получили категоричен отказ. Припомняме, че ТВ7 вече писа до правосъдния министър Христо Иванов и уточни, че дълги 2,59 млн. евро на КТБ.

"Обръщаме се към Вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е "кражба". Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това", посочват от ръководството на медията.

Ето и пълният текст на отвореното писмо:

Уважаеми господин Борисов,

Взаимоотношенията между синдиците на КТБ и телевизия ТВ7 вече далеч надхвърлят правните и финансови взаимоотношение между кредитор и длъжник.

Днес - 05.05.2015г. предложихме на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица. Получихме категоричен отказ. Бе ни заявено, че на 7-ми май съдия-изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита.

Единственият извод, който е възможен, е че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на ТВ7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат.

Ако намерението на синдиците за изземване на техниката е непреодолимо, предлагаме тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на месец май. Срок, в който поемаме ангажимент дългът да бъде изплатен.

Ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, декларираме готовност сами да я опаковаме по опис и да я доставим на посочен от синдиците адрес. За това са ни необходими дни. Така ще предотвратим повторението на грозните сцени от 29-ти април.

Настояваме сървърът, "сърцето на телевизията", да бъде в наше разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията.

Европейските директиви изрично разпореждат да не се вреди допълнително на длъжника. Вярваме, че България като страна–членка на ЕС е демократична и цивилизована държава.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ,

Обръщаме се към Вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е "кражба". Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това.

С уважение:

Кирил Благоев

Изпълнителен директор на ТВ7

Бившият шеф на ТВ7: Телевизията е загубен икономически проект

ТВ7 е загубен икономически проект. Това каза пред bTV бившият изпълнителен директор на ТВ7 Диляна Грозданова дни, след като съдия изпъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com