Васил Божков публикува свой чат с "Влади Горанов" (СНИМКИ)

24145
Васил Божков публикува свой чат с "Влади Горанов" (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (Държавната комисия по хазарта - бел. ред.). Ето как се случваше". 

Това пише бизнесменът Васил Божков и прилага скрийншотове от чата на приложението Messages. От снимките се вижда, че Божков общува с лице на име "Влади Горанов". Те са публикувани във Facebook страницата на бизнесмена.

Премиерът Борисов има седмица да реши за акциите на "Левски"

Премиерът Бойко Борисов има още седем дни, в които да реши как да процедира с акциите на футболния клуб "Левски". Става ясно, че 14-дн...

Припомняме, че още във вчерашния ден Божков обяви, че днес ще бъде разпространена малка част от доказателствата в подготвения от него сигнал до български и международни институции.

От чата между Васил Божков и Владислав Горанов от 15 януари тази година се разбира, че Комисията по хазарт "саботира" работата на бизнесмена. "Ти ли си казал, или шефът ѝ го прави на своя глава?" - задава въпрос Божков. От своя страна Владислав Горанов отговаря: "Комисията е спряла да прави каквото и да било, докато не приключи инспекцията". Васил Божков продължава: "Това пречи на рутинната работа и няма нищо общо с проверките. Нали го говорихме?". Горанов отговаря: "Ще говоря със Сашо (става дума за Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019 г. - бел. ред.) да не смесва нещата", а Васил Божков благодари за това.

В първия скрийншот времето е върнато още назад. Вижда се, че Горанов пише на 24 февруари 2018 г. следното: "Като се върнеш от ските, правим веднага срещата". На съобщението Божков отговаря с "Ок. Благодаря.". На 29 март същата година Божков отбелязва, че "няма връзка с девойката" (става дума за Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН - бел. ред.).

Горанов отговаря: "Ще има - в 12 я видях и получи ценни указания. В 12:30 се разделихме". Божков от своя страна благодари.

Тодор Батков: Схемата с бащицата не може да продължава за "Левски"

Доста съм разочарован. Аз действително очаквах господин Божков да постъпи така, както аз постъпих - да ги даде на феновете (акциите на ...

На 29 май 2018 г. Горанов пише, че очаква Божков в 17 ч., ако е добре за него. На това съобщение бизнесменът реагира положително.

Междувременно в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV от 8 май бизнесменът заяви, че "бухалките вече не са прътове и вериги. Бухалките са Прокуратура, ДАНС и НАП - съсипват всичко. Едни им казват “мафия”, други - “хунта”. По думите на Божков България не е правова държава, защото се управлява от хунта в момента.

Пред Антон Хекимян Васил Божков поиска оставката на финансовия министър и коментира още, че с него е общувал много пъти за хазартния бизнес.

Последва реакция на Владислав Горанов: "Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност - не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България", каза още Горанов на извънреден брифинг.

Припомняме, че по-рано Васил Божков чрез компанията си "Нове Холдинг" разпространи стенограми относно Закона за хазарта, които може да си припомните тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com