Васил Божков: България се управлява от хунта в момента

14109
Васил Божков: България се управлява от хунта в момента
Снимка: БГНЕС

В момента съм в Дубай, добре съм. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV бизнесменът Васил Божков. Той посочи, че от края на месец януари е там и живее в апартамент, който е под наем.

В ефира на предаването "Тази сутрин" Божков посочи, че статутът му в момента в Дубай е на резидент. В ареста прекарах около 2-3 седмици - и не ги прекарах в ареста, а в затвора. Нямах никакви средства, нямах затворнически номер, нямах лични средства - с една дума, не съществувах, каза Божков.

Когато дубайските власти разбраха как стоят нещата, а не както са им представени от българските власти, просто ме освободиха. Нямам охрана. Имам притеснения, ако се върна в България, подчерта още Васил Божков. Той коментира, че е в Дубай, заедно с Георги Попов, като с голяма компания са отпразнували и Гергьовден.

Не знам защо прокуратурата не се е опитала да се свърже с мен досега. Както виждате, вие звъните и аз вдигам телефона, отбеляза Божков пред Антон Хекимян и коментира, че България не е правова държава, защото се управлява от хунта в момента. 

Трябва да се върна в България, аз съм невинен и ще се върна в подходящия момент. Колкото по-скоро, толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят. Нека делото да влезе в съда, поясни още Васил Божков.

Жената на Васил Божков и една от служителките му остават в ареста

Жената на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, и една от служителките му - Йоана Чолакова, остават в ареста, реши Апелативният специ...

Кои са мутрите, всички знаем - едни им казват "мафия", други - "хунта", подчерта Божков и заяви, че на по-късен етап ще коментира какво точно има предвид.

Иван Гешев реши, че съм виновен ли, как? Първо, не съм избягал, а заминах по работа. Второ, мислите ли, че щях да изляза от ареста, ако бях останал в България? Говоря, че физически нямаше да изляза оттам, коментира Божков.

Той видя бухалките на съвременните мутри в лицето на прокуратурата, ДАНС и НАП и поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Божков коментира още и че с него е общувал много пъти за хазартния бизнес. Самият Горанов каза пред парламента в края на февруари, че не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта.

Бизнесменът посочи, че се чува със сина си Антон Божков и отбеляза, че жената до него Елена Динева я държат в ареста по думите на един свидетел. Божков подчерта, че няма връзка и няма бизнеси с Лиляна Деянова, която е обвинена за злоупотреба с евросредства и подчерта, че няма връзка и с граждани на Руската федерация.

Бъдещето на отбора на народа

Васил Божков с позиция срещу властта по повод "Еврофутбол"

Цинично демонстриране на сила остави 2300 души на улицата. Такава позиция изразява де факто собственикът на "Нове Холдинг" и "Еврофутбо...

Аз бих направил за "Левски" всичко, за да върви добре. Аз съм готов да дам акциите на всеки един - не да ги продам, а да ги дам. И това е само и само, за да спасим "Левски". Борисов унищожи "Левски". Как ще спаси клубът Борисов? Ще му даде кредит? Или ще намери друг идиот да издържа "Левски", после да го арестуват и него?, попита Васил Божков. "Левски" беше стабилен клуб и вървеше нагоре, коментира бизнесменът.

Акциите на отбора вече не ми трябват. Аз от тази ситуация не мога да направя нищо за "Левски", каза още бизнесменът и подчерта, че акциите ще се дадат на този, който ги поиска. 

Колекцията

Божков каза, че е подал искове в съда в Лондон срещу държавата за културно-историческото наследство, което притежава. "Държавата ще бъде съдена", подчерта Васил Божков.

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com