Горанов за обвиненията на Божков: Ако ги докаже, ще понеса отговорност

11255
Горанов за обвиненията на Божков: Ако ги докаже, ще понеса отговорност
Снимка: БГНЕС

На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите на фирмите, които са свързани с него, са генерирали през прериода, през който са действали.

Това заяви на извънреден брифинг министърът на финансите Владислав Горанов като така отговори на твърденията на бизнесмена Васил Божков от по-рано тази сутрин в ефира на bTV. По думите на Горанов, ако Божков докаже своите твърдения, той ще понесе отговорност.

След като заплати тази сума, той ще може да претендира пред Комисията по хазарта за продължаване на своя бизнес, посочи още Горанов.

Припомняме, че пред Антон Хекимян Васил Божков поиска ставката на финансовия министър и коментира още че с него е общувал много пъти за хазартния бизнес.

Васил Божков: България се управлява от хунта в момента

В момента съм в Дубай, добре съм. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV бизнесменът Васил Божков. Той посочи, че от края на месец...

По думите на Горанов многократните настоявания от страна на Божков за изравняване на режима на облагане на онлайн хазарта с т. нар. наземен хазарт, не са срещнали политическа подкрепа от страна на управляващото мнозинство.

Имаше и други хора от чужбина, които раздаваха обвинения и твърдяха, че са невинни. Това е нормална защитна теза, която е в тяхно право, коментира Горанов. В ситуацията на обвиняеми, много български граждани са склонни да тиражират своите защитни тези, подчерта финансовият министър.

Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност - не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България, каза още Владислав Горанов. 

(Какво каза още бизнесменът Васил Бажков, четете в този материал. Какво пък заяви премиерът Бойко Борисов, научете в тази статия!)

Казусът с "Лукойл"

Жената на Васил Божков и една от служителките му остават в ареста

Жената на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, и една от служителките му - Йоана Чолакова, остават в ареста, реши Апелативният специ...

Опасността най-големият доставчик на гориво да спре работа е напълно реална заради готвените законодателни промени, свързани с данъчните складове. Това предупреди пред БНР генералният директор на „Лукойл България“ Булат Субаев. Министър Владислав Горанов от своя страна коментира, че в момента се правят опити чрез максимална усърдност да се събере дължимото към фиска. Горанов посочи, че това, което се прилага, е обособяването на петролопровода и отделните петролни бази в страната да стана отделни данъчни складове. Според Горанов така ще се осъществи надежден контрол от страна на митническите власти.

(Какви са аргументите на Булат Субаев, четете в този материал.)

Министър Горанов посочи, че е имал среща с народният представител Делян Пеевски през 2010 година, за която всички знаят и върна топката към журналистите, като каза, че е и те са имали срещи с него, когато депутатът идва в парламента.

По повод бъдещето на футболния клуб "Левски", Владислав Горанов поясни, че много малко са клубовете, които могат да поддържат добро финансово състояние и да нямат задължения към бюджета. Според Горанов кредитирането на едно търговско дружество е твърде деликатен въпрос - държавата да осигурява помощ на футболните клубове. Министър Горанов уточни, че не намира механизъм днес директно българската държава да финансира или кредитира професионалните футболни клубове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, но не му вярва

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика