За 112-и път: Граждани срещу мафията

32840
За 112-и път: Граждани срещу мафията

За поредна вечер центъра на столицата се изпълни с протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски, които не се изплашиха от студеното време и излязоха навън, за да поискат оставката на управляващите за 112-и път, предаде Стандарт нюз.

Малко след 19 часа антиправителствени демонстранти започнаха да се събират в пространството на площад „Независимост" и блокираха движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Княз Александър Дондуков". Малко по малко към хората пред Министерски съвет започнаха да се присъединяват още граждани, носейки български знамена и свирейки с тъпани, свирки и вувузели.

Около 15 минути преди 20 часа протестното шествие в центъра на столицата вече беше започнало. Недоволните граждани се насочиха към Народното събрание с плакат, на който пишеше "Граждани срещу мафията". Полицейски патрулки се движеха заедно със шествието, а движението по бул. „Цар Освободител" бе блокирано за кратко, докато хората се придвижат до Народното събрание.

Малко след 20 часа шествието достигна до сградата на Народното събрание. То застана до задния вход на парламента с плакат „Оставка на Тройната коалиция".

„Към 19.30 часа около 60 души са се събрали пред сградата на Министерския съвет в центъра на столицата". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Телевизионни кадри от шествието обаче показаха, че хората, които протестират по софийските централни улици, са много повече, в сравнение на протестите от предни дни.

„Защото ни връщате назад, когато всички други вървят напред?", попитаха днес от Антиправителствената информационна служба. Безспорно новината за отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене, бе една от нй-дискутираните теми през деня и на протеста тази вечер. Антиправителствените демонстранти смятат да попитат управляващите лично за това защо искат отново да върнат цигарения дим в заведенията. Утре недоволните от правителството на Пламен Орешарски подготвя петъчен граждански контрол за посрещане на депутатите. В четвъртък, 10 октомври, се очаква протестът в столицата да бъде много по-многолюден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com