Икони и кръст пазят Гришо

15870
Икони и кръст пазят Гришо

Григор Димитров се готви на пълни обороти за започващото в понеделник Открито първенство на Австралия по тенис, където играе в първия кръг с Жереми Шарди. От няколко дни Гришо е в Мелбърн със своето семейство. Заради липсата на треньор той има подкрепата на баща си Димитър, с когото направи първите си стъпки в тениса. Този път цялото семейство е заедно, включително и майка му Мария. Именно тя беше сред най-големите поддръжници на Гришо и Цветана Пиронкова в мачовете за "Хопман Къп", предаде АСН.

Като рекламно лице на марка за ракети, Димитров участва в различни интересни инициативи. В публикувания по-долу клип той развежда фенове в апартамента, в който живее в момента. "Здравейте, как сте. Елате и разгледайте моята къщурка", са първите думи на 20-годишният състезател, който посреща снимачния екип с усмивка, облечен с фланелка на гърба, на която пише "Динамитров" – един от прякорите на българина. Гришо обяснява, че семейството ще прекара в Австралия няколко дни и започва да показва апартамента.

"Това е стаята на родителите ми", уточнява Гришо и отваря вратаря с почукване. "Отстъпих им голямото легло, но ако трябва да съм честен, го направих, за да не спя до фитнес треньора ми. Реших, че на родителите ми ще им е по-добре тук, те го оцениха", добавя със смях той и ни води към кухнята.

"Храната е много важна. За щастие мама е с нас тук и готви, а аз се връщам след тренировка и си почивам. В хладилника има много зеленчуци. Трябва да знаете едно много важно нещо – обичам лук. Така че имаме много лук и чесън, както и кисело мляко и шоколад, защото не мога без него", смее се той и показва бутилки вино, като изрично подчертава, че изобщо не пие.

Григор ни води на балкона, за да се насладим на гледката. Тя включва тенис корт и игрища за футбол, баскетбол и крикет. Димитров признава, че когато се отегчи, има голям избор от спортове, които може да практикува.

В банята той показва любимите си парфюм и самобръсначка. “Тя е много стара и баща ми смята, че изглеждам заплашително, когато я ползвам, но върши страхотна работа”, обяснява тенисистът.

"Ето и моята стая, малка е", добавя той и вади икони и кръст, за които обяснява, че винаги носи със себе си, когато пътува, и държи близо до леглото си. Гришо показва и модерна пътна чанта. "Живея във Франция и трябва да следвам френския стил. Сложих инициалите си на чантата. Мисля, че е доста готина", хвали се талантът.

Накрая той споделя още една тайна – обожава близалки и признава, че носи по няколко винаги със себе си на корта. Другото нещо, без което Димитров не може, е компютърът.

Григор Димитров се отказа от участие в Сидни

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа във втория кръг на квалификациите за място в основната схема на турнира в Сидн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com