Лацио изпързаля Интер

7989

В дербито от 17-ия кръг на Серия А тимът на „Лацио” хлъзна „Интер” с 1:0 и направи огромна услуга на лидерите от „Ювентус”, които имат шанс да дръпнат със 7 точки на върха в Италия.

Първо полувреме

"Интер" излъга "Наполи"

В красив и драматичен мач от поредния кръг в Серия А отборът на „Интер” победи „Наполи” с 2:1. Срещата започна...

През първото полувреме определено „Лацио” стоеше по-добре на тежкия терен, като Мирослав Клозе блестеше в редиците на домакините. Римляните се приспособиха по-добре към терена, който беше подгизнал от силния дъжд в италианската столица и упражниха силен натиск. На няколко пъти „орлите” бяха близо до попадение, но в последния момент винаги се намираше футболист в черно-син екип, който да блокира головата опасност.

Най-чистото положение за гол през първото полувреме дойде в 39-тата минута, когато Клозе откровено беше спънат в наказателното поле на „Интер”, макар и невелно, но очевидната дузпа не беше дадена. Това с право разгневи домакините, които преди това чрез Ледесма и Клозе можеха да открият резултата.

Второ полувреме

И през втората част „Лацио” започна по-добре, но големият грешник се оказа Ернанес. Бразилецът на два пъти провали отлични атаки на „орлите”, като не даде необходимия завършващ пас.

„Интер”, обаче, далеч не беше се отказал да търси пълен успех. В 68-та минута Фреди Гуарин натресе десния страничен стълб на Маркети с мощен шут, а веднага след това Милито стреля неточно от добра позиция.

"Лацио" надделя над "Парма"

В мач от 15-ия кръг на Серия А отборът на "Лацио" спечели с резултат 2:1 срещу "Парма". Първото полувреме премина под знака на орлите ...

Само след пет минути отново дясната греда спаси „Лацио” – удар на Касано беше избит от Маркети в гредата, топката се върна към Нагатомо и той стреля веднага, но отново Маркети някак успя да парира удара. Веднага след това Паласио прати от удобна позиция топката в аут.

Последните десет минути започнаха с два невероятни пропуска на Мирослав Клозе. Първо той се освободи в малкото наказателно поле, но не успя да спре топката и Ханданович я улови. Веднага след това 34-годишният германец мина през центъра на защитата на "Интер" и когато трябваше да стреля, заора крак в тревата.

И както нещата вървяха към нулево равенство, Клозе блесна с пълна сила. Фин пас изведе централният нападател на „Лацио” точно между Ранокия и Самуел и германецът стреля от трудна позиция в движение, насочвайки топката в долния десен ъгъл на Ханданович – 1:0.

Голът, който падна в 82-рата минута, подряза крилете на „Интер” и те не успяха да създадат нито една реална възможност за изравняване на резултата до края на срещата.

"Интер" не можа да скъси разликата с "Ювентус"

Вторият във временното класиране на Серия А "Интер" пропусна отлична възможност да се доближи на една точка от лидера и настоящ шампион...

Защо победи „Лацио”?

„Орлите” спечелиха заради по-големия си хъс и заради Клозе. При наличието на две големи фигури в нападението и на двата тима – Клозе и Милито, германецът определено обра овациите. „Интер” игра с идеята да не загуби и се разгърна единствено за десет минути през второто полувреме.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com