Новак Джокович е първият финалист при мъжете на Australian Open

8442
Новак Джокович е първият финалист при мъжете на Australian Open

Без абсолютно никакъв проблем световният номер едно Новак Джокович се класира за трети пореден път и общо четвърти в своята кариера на финала на Australian Open.

Джокович сгази с 3:0 сета поставения под номер четири в схемата при мъжете испанец Давид Ферер – 6:2, 6:2, 6:1.

На Ли смаза Мария Шарапова*

Поредната изненада в женската схема на Australian Open е факт - поставената под номер две и номер две в света Мария Шарапова загуби на ...

В мача интрига нямаше – Ноле го изигра на един дъх, а Ферер за пореден път нямаше идея как да се противопостави на някой измежду четиримата най-големи в съвременния тенис –  Федерер, Надал, Джокович или Мъри.

Пикс, както е прякорът на Ферер, отново заложи на дългите разигравания с идеята да изтощи Джокович – идея, която никога не му е носила успех срещу най-добрите от най-добрите. Резултатът конкретно днес беше потресаващ – Джокович направи седем пробива, като реализира абсолютно всеки шанс за пробив, който му се откри.

В избик на отчаяние коментаторът на британската версия на „Евроспорт” Матс Виландер дори обясни, че бремето върху Ферер при среща с най-добрите е толкова голямо, че той вътрешно в себе си се предава още преди да излезе на корта. Ферер така и не променя игровата си постановка, не опитва да миксира играта си, не успява да промени темпото, каза Виландер.

Драмата в Мелбърн няма край, Федерер се спаси в пет сета срещу Цонга

След като по-рано тази сутрин поставената под номер три при жените и основен фаворит за титлата на Australian Open Серина Уилямс отпадн...

Разбира се, това е лесно да се каже, но не бива да забравяме, че самият Ферер не е достатъчно висок, за да се възползва от лесни точки на свой сервис и това явно му влияе игрово срещу големите. Испанецът залага много върху физиката си в играта, върху дългите разигравания и изтощаването на противника, но срещу Джокович, Федерер, Надал и Мъри тази тактика не работи или работи, само ако те имат някакъв физически проблем.

На финала защитаващият титлата си Джокович ще срещне победителя от мача между Роджър Федерер и Анди Мъри, който се играе утре от 10:40 часа българско време.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com