Парите на арабските шейхове търсят европейска футболна слава

12378
Парите на арабските шейхове търсят европейска футболна слава

Европейските клубни турнири винаги са привличали с особена сила феновете на футбола. Защото само в тях е възможно най-добрите отбори на Стария континент да премерят сили в преки сблъсъци, а най-добрите футболисти да покажат колко точно струват, когато ножът е опрял до кокала. И няма по-голяма сцена от тази на Шампионската лига, на която феновете да видят кой е най-добрият.

Както кулминацията е най-разтърсващата част от едно представление, така и елиминационната фаза е най-интересната и чаканата с най-голямо нетърпение фаза на Шампионската лига. Защото тук вече право на грешка няма и всяко невнимание, всяко разсейване, всяко пренебрежение, всяка липса на качество се наказва – мигновено и безмилостно.

Женско царство в "Лаком за гол"

Женска доминация – така накратко може да се опише положението в любимата игра на Actualno.com „Лаком за гол” след изи...

Днес, 12 февруари, започваме с първия двубой от осминафиналите на турнира, който определено си заслужава да се види. Защото макар да не противопоставя някои от гигантите на европейския клубен футбол, мачът между „Валенсия” и „Пари Сен Жермен” обещава непредвидимост – солта и пиперът на футбола и спорта.

„Валенсия” – „Пари Сен Жермен”, 21:45 часа


Съперничеството между Испания и Франция е едно от най-големите в света на спорта. Затова не е чудно, че от „Валенсия” и ПСЖ се очаква кървав двубой. Още повече, че тук са намесени големи пари и големи амбиции – тези на арабските собственици на френския гранд.

Погледнато от гледна точка на ресурси именно ПСЖ изглежда тоталният фаворит в сблъсъка. Парижани имат на своя страна опитни футболисти и много по-известни имена – Златан Ибрахимович, Тиаго Силва, Алекс и Дейвид Бекъм, който обаче няма да играе в първия мач. Парижани имат и много талантливи футболисти като Жереми Менес, Езекил Лавеци, Хавиер Пасторе. С всички тези имена и с Карло Анчелоти на треньорската пейка ПСЖ се целят в нещо голямо – влизане в орбитата на най-големите в Европа.

Бекъм излиза от нафталина и облича фланелката на ПСЖ

Легендата на английския футбол и "Манчестър Юнайтед" Дейвид Бекъм ще премине в лидера в Лига 1 "Пари Сен Жермен", като по-късно днес щ...

От своя страна „Валенсия” е отбор с много опит в Европа, макар че най-добрите години на клуба не са сегашните. Минус за испанците е и фактът, че ги води треньор като Ернесто Валверде, който няма никакъв опит на такова ниво в Шампионската лига.

В Испания обаче „Валенсия” е просто невероятна срещу френски съперници – осем победи от осем мача. „Прилепите” нямат загуба в група F на Шампионската лига като домакин и са непобедени във вече девет поредни мача в евротурнирите – 6 победи и 3 равенства. За последно те паднаха с 0:1 от „Манчестър Юнайтед” през 2010 година.

ПСЖ пък са записали 3 победи, 3 загуби и 1 равенство в мачове в Испания. През този сезон парижани имат една загуба като гост в група А, която спечелиха, но тя беше срещу най-сериозният отбор в групата – „Порто”. Парижани не бяха влизали в Шампионската лига от осем години, а за последно играха в елиминациите през сезон 1994-1995 година, когато в състава им беше Джордж Уеа. Тогава те стигнаха до полуфинал и отпаднаха от „Милан”.

Досега двата отбора са играли само веднъж в приятелски мач през 2007 година на турнира „Емирейтс” в Лондон, като ПСЖ бие с 3:0.

По отношение на съставите за „Валенсия” в игра се връща Роберто Солдадо. Проблем обаче са бековете на тима – Жереми Матьо още не е възстановен от контузия в ахилеса, а Али Сисоко има проблем с изкълчен глезен и е под въпрос. При ПСЖ голямата липса е Тиаго Силва, но той има достоен заместник в лицето на Мамаду Сако. Тиаго Мота също е аут, което е голям проблем и едва ли ще може да бъде лесно преодолян.

Валенсия най-после не загуби от Реал

Едва в третия мач от поредицата в последните седем дни отборът на "Валенсия" успя да не загуби от "Реал Мадрид". Това обаче се случи ча...

В Шампионската лига за „Валенсия” най-много голове този сезон са вкарали Солдадо и Джонас – по 4, а Езекил Лавеци има 3 гола за ПСЖ.

Средните ставки на букмейкърите сочат малко предимство за испанците в първия двубой – 2.45 за победа на „Валенсия” при 3.25 за ПСЖ и 3.30 за равенство. Тези коефициенти показват отлично колко изравнени са силите сега и че мачът е троен.

Прогноза: Х

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com