Казанлък ще си партнира със Сеул

1465
Казанлък ще си партнира със Сеул

Побратимяването между 70 000-та българска община и един от най-големите райони в южнокорейската столица, с население над 400 000 души е заради традициите на Фестивала на розата в Розовата долина, който тази година отбелязва 114 години. Това посочи днес пред журналисти кметът на община Казанлък Галина Стоянова, която сподели впечатления след гостуването на българската делегация в Корея:

„Поставено е началото, оттук – нататък предстои да развиваме сътрудничеството си в областта на културата, икономиката и туризма“, каза Стоянова по повод подписания там Меморандум за развитие и сътрудничество. Тя отбеляза, че обичайно, представители на местната власт поставят политическото начало с подписването на Меморандума, но в следващите делегации се дава предимство на представителите на културни институти и бизнеса за създаване на по-близки международни контакти.

Казанлък вече е част от платформата “iLoveBulgaria”

В навечерието на Фестивал на розата 2017 Община Казанлък стана част от новата платформа “iLoveBulgaria“, създадена в партнь...

В срещата с медиите участваха и членове на делегацията председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, Николай Ибушев, почетен гражданин на Казанлък, генерален директор на „Арсенал“АД и Костадинка Василева от туристическия бранш, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите –Казанлък. Всички бяха единодушни за ласкавия прием и силно впечатлени от мащабите на Сеул и от дисциплината и трудолюбието на хората там.

Николай Златанов разказа за организацията на местната администрация и управа и за решения, в посока екологична среда. „Поставихме основата на едни добри отношения, които ще позволят на бизнеса на Казанлък да изкопира добра идея, да сключи евентуални търговски сделки, защото това е целта на побратимяването и на нашите посещения“, каза той.

Участниците в срещата подчертаха, че чрез културния обмен може да започне създаването на успешни бизнес контакти, главно в сферата на туризма, със сигурност в областта на обществените услуги и кулинарията.

„Меморандумът поставя началото на много интересна и перспективна връзка на сеулския район с община Казанлък!“, коментира Николай Ибушев.

Учениците от МГ - Казанлък ще започнат новата учебна година в напълно ремонтиран корпус на друга гимназия

Учениците от Математическата гимназия ще започнат новата учебна година в напълно ремонтиран самостоятелен корпус на ПГ „Иван Хадж...

Сеул организира за трети път Фестивал на розата и тази година той е бил посетен от близо 1 600 000 души от вътрешността на страната, като делегацията от Казанлък е била единственият гост от чужбина, по покана на Ра-Джинго, кмет на южнокорейския район. Специално участие в празничната програма взе представителна група от фолклорен ансамбъл „Арсенал“, предвождан от неговия ръководител Христо Стоянов, която е спечелила изключителното внимание на посетителите на Фестивала.

Контактът между двете страни е осъществен от българския посланик в Корея Петър Андонов, който първи запознава южнокорейските ни побратими с традициите на Фестивала на розата в Казанлък и предлага възможността за обмяна на добри практики между двете страни.

 Община Казанлък очаква 5-членне делегация от Корея да бъде част от 114-тия Фестивал на розата 2017.

 

Правителството отпуска 500 000 лева изграждане на Музей на розата‏

Правителството отпусна 500 хиляди лева за изграждането на Музей на розата в Казанлък. Това каза за Агенция „Фокус” Галина С...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора