Кметът на Казанлък към общинския театър: Имате моята подкрепа!

1519
Кметът на Казанлък към общинския театър: Имате моята подкрепа!
Снимка: община Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави състава на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ за бляскавата премиера: „Прекрасни сте и имате големи сърца!“, възкликна тя. Тази вечер магичният свят на Шекспир и емоционалната „Буря“ оживяха на открита сцена в Център за култура „Алиолувата къща“ пред многобройна публика и бурни аплодисменти.

Галина Стоянова обърна внимание на приемствеността в ръководството на казанлъшкия театър. Към новия директор Веселин Плачков тя посочи: „Не мога да обещая безоблачна буря, но мога да обещая попътен вятър и моята подкрепа.“, със шега заяви кметът на Казанлък. „Не мога да обещая на стария директор – Димитър Кабаков, че често ще споменавам името му, но той винаги ще бъде чест гост на Общинския театър.“, каза Галина Стоянова. Тя приветства и усилията на заместник-директора на театъра Нели Шабанова, която стои неуморно зад всеки успех на театъра в Казанлък.

Веселин Плачков благодари на колегите си за чудесната работа и определи вечерта като „празник на сетивата“. Той отличи и вниманието на Кмета на Казанлък: „Това е, може би, единственият кмет в България, който гледа два пъти един и същ спектакъл – на предпремиера и на премиера.“.

Премиерата на една от последните пиеси на най-играния английски драматург влиза в репертоара на театър „Любомир Кабакчиев“ с вълшебен спектакъл за човешката природа и силите от Отвъдното - под смелата режисура на Димитър Стефанов, който не за първи път работи в Казанлък. Оригиналната сценография е дело на Петя Димитрова. Автор на музиката е Милен Апостолов. Ролята на пременената Проспера е поверена на прекрасната актриса Елена Азалова - гост актьор от Драматичен театър „Гео Милев“, Стара Загора. В актьорския състав играят: Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Георги Георгиев, Десислава Вулева, Димитър Живков, Ивелина Павлова, Йордан Куманов, Милен Вангелов, Николай Йорданов, Петър Петров, Яна Божанин.

Вечерта за казанлъшкия театър бе безспорно знакова и наситена с магия. Преди четири години на същата дата - 5 юли, на същото място - в Център за култура ,,Алиолува къща", бе премиерата на първото представление, създадено за това пространство, отново на Шекспир - ,,Сън в лятна нощ", прието изключително успешно от публиката. Четири години по-късно на бурни аплодисменти се радва премиерата на спектакъла ,,Буря".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com