Кметът на Стара Загора награди военнослужещи

2774
Кметът на Стара Загора награди военнослужещи
Снимка: Община Стара Загора

На 1 септември 2023г., Втора Тунджанска механизирана бригада отбелязва 25 години от създаването си. Честването на празника бе на площада пред сградата на Община Стара Загора и започна с тържественото строяване и награждаване на военнослужещи и цивилни служители от състава на бригадата. Гости на официалната церемония бяха началникът на политическия кабинет и секретар на Съвета по отбрана Добромир Тотев, областният управител на област Стара Загора Ива Радева, съветникът на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военните въпроси генерал-лейтенант Любчо Тодоров, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деан Дешков, началникът на щаба на съвместно командване на силите флотилен адмирал Галин Манев, командири, командвали 2-ра бригада от 1998г до днес, ръководители и представители на държавни институции, командири на военни формирования, офицери от запаса и резерва. Молебен за здраве бе отслужен от отец Иван Генов от Старозагорската епархия.

За празника думи изрече командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деан Дешков. „25 години 2-ра Механизирана бригада са много, но и малко. Днес няма да говорим за история, но не мога да не спомена, че вие сте наследници на бойната слава и традиции на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия и 2-ра мотострелкова дивизия. Вие с чест носите пагона и следвате традициите. Сигурен съм, че нашите предци са горди! 25 години в живота на един човек и формирование не са много като време, но като интензитет на събития са много. Тунджанци са винаги готови, винаги на своя пост. Изпълняват задачите си с отговорност и професионализъм. Вие бяхте първи в създаването на бойната група в България, а днес в нейното поддържане. Вашият девиз ви описва изцяло – сила и чест! Честит празник!“, каза генерал-майор Дешков от официалната трибуна. Командирът на 2-ра Тунджанска бригада бригаден генерал Станимир Христов благодари в словото си не само на достойните мъже и жени, които са част от редиците на достойните воини, но и на техните семейства, които ги подкрепят през годините. От името на Президента на Република България бе прочетен поздравителен адрес.

По случай 25 години от създаването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, кметът на общината Живко Тодоров отличи с грамота и подарък подполковник Диян Димов, редник Ивайло Митев и старши сержант Петя Минева. 

Всички официални гости получиха юбилейна грамота и представително знаме от командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Празникът продължи с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. От 19.00 часа, отново на площада пред Общината, музикален поздрав по повод 25-годишнината ще отправят Военният духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и популярната изпълнителка Михаела Филева.

Още: Трета дискусия за бъдещето на "Марица изток" проведоха в Стара Загора

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com