Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роджър Федерер с изненадващо признание за Джокович

13 юни 2024, 20:49 часа • 9520 прочитания

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер разкри впечатленията си за един от най-големите си съперници - Новак Джокович. Двамата се срещнаха в 50 двубоя в своите кариери, като сърбинът спечели в 27 от случаите. Федерер сподели, че не е отдал заслуженото уважение към опонента си в началото и определи Джокович като "неразбран" от феновете.

"За първи път играх с него в Монако през 2006 година" - двубой спечелен от Федерер с 6:3, 2:6, 6:3 - "Излязох от корта и си казах: Да, той е добър, но нищо повече", сподели Маестрото.

Федерер определи съперника си като "чудовище на корта"

Роджър Федерер и Новак Джокович

"Въпреки славата, която вече му се отдаваше, не бях напълно убеден в качествата му. Мисля, че не отдадох на Новак уважението, което заслужаваше, заради техническите му недостатъци. Струваше ми се, че има много екстремен захват на форхенда, а бекхендът не беше толкова плавен, колкото е в днешно време. Но след това той изглади тези неща и се превърна в чудовище на корта", обяснява той.

ОЩЕ: Красота! Надал и Алкарас ще играят заедно на двойки в Париж

Според швейцарския майстор именно Джокович е човекът, "разбивал празненствата на привържениците му и тези на Рафаел Надал""Той разбиваше партита на привържениците на Рафа и Роджър. Феновете показваха много любов на нас двамата, така че когато се появи Новак, вероятно много хора си казаха: "Вижте, нямаме нужда от трети човек. Ние сме щастливи с Роджър и Рафа"

Защо много фенове не приеха Джокович?

Роджър Федерер и Новак Джокович и Рафаел Надал

Федерер, който е любимец на голяма част от тенис обществото, коментира и връзката на Ноле с публиката: "Феновете на Федерер в началото не го харесваха особено. Тогава Новак дойде със силната си личност и с онзи невероятен хъс, че иска да спечели на всяка цена. Мисля, че тази негова дълбока съсредоточеност може би отблъсна някои хора".

Кадрите от изказването на Федерер са от откъс от предстоящия документален филм за швейцарската легенда "Federer:Twelve Final Days". Лентата разглежда последните дни в професионалната кариера на тенисиста. Премиерата е очаквана на 10 юни на филмовия фестивал Трайбека.

ОЩЕ: Григор Димитров: Роджър бе най-трудният ми съперник, исках да изкопая дупка и да изчезна

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес