Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленчукът, който гони КЪРЛЕЖИТЕ

29 май 2022, 08:12 часа

В началото на лятото обикновено влажността е по-висока. Това се дължи основно на честите валежи. Именно в този период от годината случаите на ухапвания от кърлежи зачестяват. Всеки човек, който има отношение към здравето си и това на семейството си, се опитва да избегне нашествията на преносителите на зарази. Истината е, че кръвосмучещите насекоми могат да се окажат наистина опасни, затова трябва да действате разумно.

Ако в семейството си имате домашен любимец и малки деца, задължително трябва да ползвате репеленти, които да държат кръвопийците на разстояние.

Кой зеленчук успява да ви предпази от вредителите?

Знаете ли, че съществуват няколко растения, които са способни да държат кърлежите на разстояние от вас. Много от хората, които разполагат с градина или дворно пространство, не пропускат възможност да ги засадят. Именно те влизат в ролята на естествени и напълно безплатни репеленти.

Не допускайте тази ГРЕШКА, когато вадите КЪРЛЕЖ

Ето кой е зеленчукът, който кара вредителите да се оттеглят:

Чесън

И сами знаете, че от векове този зеленчук е сред най-обичаните. Много народи го ползват в кулинарията и се наслаждават на вкусовите му качества и полезни свойства. Освен, че чесънът способства овкусяването на ястията, той допринася и за прогонване на насекомите и всякакви други вредители.

Неговата миризма е много силна и това е една от причините насекомите да странят от зеленчука.

Защо КЪРЛЕЖ никога не се върти по часовниковата стрелка? Това всеки трябва да го знае!

Доказано е, че уханието на чесън гони кърлежи и бълхи. Ако искате обаче да предпазите и закритите помещения, може да разпръснете няколко скилидки чесън в ъглите на дома си. Така ще сте сигурни, че вредните насекоми и кръвопийци няма да ви доближат.

Възползвайте се от свойствата на полезния зеленчук и сами се убедете, че именно той може да ви защити от ухапвания от кърлежи!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес