Шарлатанин ли съм?

24949
Шарлатанин ли съм?
Снимка: БГНЕС

Шарлатанин ли съм, с други думи, измамник ли съм, заявявайки че не искам да ме „освобождават“ за четвърти път тези, които при първото ни „освобождение“ от 1878 г. след своя поход до Истанбул са ни оставили земя от Дунава до Балкана и от Босилеград до Варна, а останалите български земи – Македония и Тракия остават на Османската империя, северна Добруджа на Влашко, а западните покрайнини – на Сърбия?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че за първото ни „освобождение“ сме си платили до стотинка – за загиналите руски, украински, румънски, български, финландски и прочие войници, за разходите по обоза, за употребеното оръжие във войната, за прехраната на руската армия, за разходите по обезщетението на ранените, за тяхното лечение, за труда на лекарите...?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че в 1885 г. сами и без подкрепата на Русия успяваме да обединим Княжеството ни с Източна Румелия?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че през 1885 г. Русия насъсква Сърбия срещу нас, за да водим една натрапена ни война и, благодарение на българските юначни войници и млади офицери с наскоро оформени мустаци, да я спечелим?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че в 1886 г. под строгото око на Русия се извършват и преврат, и контрапреврат, в резултат от които княз Батемберг абдикира.

Шарлатанин ли съм, заявявайки че през 1887 г. проруски офицери правят нов опит за преврат, но не успяват?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че през Първата световна война Русия тръгва през Добруджа за втори път да ни „освобождава“, но, отново и пак, благодарение на смелите български войници, офицери и генерали, сме я отблъснали?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че Москва е финансирала метежа от 1923 г., който е целял да създаде съветска република на наша територия, завършвайки с никому ненужни жертви и със следващи разбойнически чети, финансирани пак от Русия и от нейният сателит Сърбия, която в днешно време се реди на опашката да влезе в ЕС заради келепира, разбира се?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че пак Русия е инспирирала и финансирала най-големия по онова време в Европа атентат от 1925 г. в софийската катедрала Св. Неделя, където загиват мърцина над 140 българи?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че през 1939 г. комунистическа Русия и национал-социалистическа Германия сключват договор за ненападение помежду си и в следващия момент с оръжие си поделят Полша?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че през 1940 г. Русия окупира Балтийските републики и Финландия, а след това в 1941 г. Германия напада своя „приятел“?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че вечноподпийналият и с пурата в уста министър-председател на Великобритания решава съдбата на Източна Европа, вкл. и нашата, върху ресторантска салфетка?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че на 05.09.1944 г. Русия ни обявява война, навлиза безпрепятствено на нашата територия и твърди, че ни „освобождава“ за втори път, а всъщност ни окупира, заграбвайки цялото наше следвоенно продоволствие.

Шарлатанин ли съм, заявявайки че по указание на небългарина Г.Димитров, известен още и като „тарабата“, по онова време лидер на световния комунистически интернационал със седалище в Москва, е избит елита на нацията ни и са погубени без никаква полза по полетата на Втората световна война 30000 млади българи?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че българското земеделие беше съсипано по съветски, разбирай руски образец, с въвеждането на ТКЗС-тата по подобие на техните колхози, отнемайки стопанската инициатива, земята, животните, земеделския инвентар и предприемчивостта на българина на село, превръщайки го в чантаджия?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че в продължение на 45 г. строяхме по съветски образец – отначало обикновен социализъм, впоследствие „зрял“, а някои нашенци се надяваха, че ще построим и комунизЪма, че даже и 16-та съвеЦка република ще станем, но..., в крайна сметка, в края на 1989 г. стигнахме до никъде и с дълг, равен на половината от брутния ни вътрешен продукт?

Шарлатанин ли съм, заявявайки че вече повече от 30 г. отрочетата на червените разбойници от началото на 20-тия век продължават да ни карат нас, останалите, да се червим днес и да се срамуваме пред Европа и света, защото, видите ли, това, което се случва днес в Украйна не било война и геноцид срещу украинския народ, а някаква „военна операция“, за която нямало нужда да даваме оръжие на нападнатия и отбраняващия се украински народ?

Шарлатани ли са 25 от 27 ръководители на държави от ЕС плюс още двама в Европа и извън ЕС, които подкрепят Украйна, финансирайки я директно с оръжие?

Шарлатанин ли са американският президент и конгрес, заемайки позицията на първи защитници на Украйна?

Шарлатанин ли съм аз, защото не обичам хора като Путин, Орбан, Вучич, Мадуро, Ким...?

Мисля, че не съм шарлатанин.

 

Автор: Никола Темелков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com