800 000 протестират срещу хомосексуалните бракове

7800
800 000 протестират срещу хомосексуалните бракове

На протест срещу хомосексуалните бракове излязоха 800 000 души в Париж. Демонстрацията е в протест срещу решението на президентът Франсоа Оланд иска да узакони хомосексуалните бракове, съобщи БГНЕС.

Числото 800 000 бе изписано на гигантски екрани в подножието на Айфеловата кула, където се стекоха демонстрантите. Според полицията протестиращите са били между 150 000 и 300 000.

Гей браковете наливат пари в американската икономика

Еднополовите бракове ще дадат тласък на икономиката със $166 млн. през следващите три години, сочи проучване на института “Уилямс...

Час преди да тръгнат трите колони демонстранти, министърката по социалните въпроси Марисол Турен, която отговаря по въпросите за семейството, заяви по телевизията, че на улицата са излезли по-малко демонстранти, отколкото са се надявали организаторите.

Организаторите възнамеряват да продължат да оказват натиск върху правителството. Предстои на 29 януари парламентът да обсъди законопроект за разрешаване на хомосексуалните бракове и на осиновяванията от хомосексуални двойки.

Министърката на правосъдието Кристиан Тобира неотдавна посочи, че правителството държи на проекта, независимо от мобилизацията на противниците и изключи референдум. За допитване настояват част от противниците и 115 депутати. Първата демонстрация срещу проекта на 17 ноември събра 100 000 души.

Подкрепящите хомосексуалните бракове ще имат демонстрация на 27 януари.

Как българите зачитат "другостта"

В България дискриминация почти няма - така поне излиза от отговорите на българи, участвали в последното проучване на Евробарометър за ...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com