Ден за размисъл в Гърция

5689
Ден за размисъл в Гърция

Днес в Гърция е ден за размисъл преди решаващите парламентарни избори на 17 юни. Редица анализатори коментират, че изборите са своеобразен референдум за това дали страната да остане в еврозоната.

Преди решаващите избори в неделя посланията от Берлин и Брюксел към гръцките гласоподаватели са еднозначни – новото гръцко правителство трябва да се придържа към меморандума, като в противен случай ще последва спиране на спасителната помощ и евентуално напускане на еврозоната.

Нека си представим, че навън е 18 юни

След броени дни ще знаем каква ще е участта на Гърция. Така или иначе възможните сценарии са само два. "Зюддойче Цайтунг" ги описва и ...

Според данните от последните социологически проучвания най-вероятно на изборите ще победи консервативната партия Нова демокрация, която подкрепя меморандума, но иска някои промени. На второ място с малка разлика се нарежда радикалната лява коалиция Сириза, която отхвърля условията на меморандума и настоява за пълно предоговаряне на ангажиментите за гръцкия дълг.

Гърция ще излезе от кризата и ще остане в еврозоната, обеща лидерът на консервативната партия „Нова демокрация” Андонис Самарас.

„Ще излезем от кризата, а не от еврозоната. Няма да позволим на никой да ни прогони от Европа”, каза Самарас пред хиляди ликуващи поддръжници на консерваторите на централния атински площад „Синтагма”.

Редактор: Ая Косарова

Папандреу обвини Саркози, че е тласнал Гърция към политическа криза

Бившият гръцки премиер Георгиос Папандреу обвини бившия президент на Франция Никола Саркози, че е саботирал намерението му да проведе р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com