Доминик Строс-Кан се споразумя с камериерката от Ню Йорк

8174
Доминик Строс-Кан се споразумя с камериерката от Ню Йорк

Бившият директор на Международния валутен фонд /МВФ/, французинът Доминик Строс-Кан  и Нафисату Диало, камериерката, която го обвини в сексуално насилие в Ню Йорк, постигнаха финансово споразумение, съобщи "Ню Йорк Таймс".

Вестникът, позовавайки се на близки до съдебното дело, уточни, че двете страни трябва да се явят следващата седмица пред съдията, натоварен с гражданския иск. Финансовото споразумение ще сложи край на процедурата пред съда в Бронкс.

Няма подробности и за размера на споразумението. Един от източниците на "Ню Йорк Таймс" заяви, че споразумението все още не е подписано.

Диало предяви граждански иск срещу Доминик Строс-Кан, както го наричат французите, на 8 август 2011 г., успоредно с наказателното производство. Тя го обвини в сексуално нападение в хотелската му стая на 14 май миналата година.

Наказателно производство, започнало след предполагаемото нападение, бе спряно на 23 август 2011 г., след като прокурорът се усъмни в надеждността на обвинителката, заради повтарящите се нейни лъжи за някои аспекти на живота й.

Съдията Дъглас Маккеън, отговарящ за гражданската процедура, отказа на 1 май да спре жалбата на Диало, както бе поискано от адвоката на някогашния френски социалистически министър. Оттогава процесът е в застой.

Маккеън е голям поддръжник на извънсъдебните споразумения и заяви пред АФП, че няма да обсъжда въпроса по различен начин.
Според Доминик Строс-Кан сексуалната връзка с Диало в хотела е била по "взаимно съгласие".

Бившият шеф на МВФ е обвинен и във Франция, за случая, наречен Карлтон, който се отнася до организацията на вечери за забавления с проститутки.

Неговите защитници поискаха нищожност на цялата процедура, включително и отмяна на обвинителния акт срещу клиента им за организиране на престъпна група за сводничество. Френският съд трябва да се произнесе на 19 декември по този случай.

Доминик Строс-Кан оспорва обвиненията срещу него, твърдейки, че той не е знаел, че жените, представяни на такива партита "по тънката част" в Париж и Вашингтон, са били проститутки.

Скандалната история в Ню Йорк вдъхнови театралната постановка "Suite 2806. Qu`aurait il bien pu se passer!" /"Стая 2806. Това щеше да се случва!"/ в театър Дану в Париж, чиято премиера се състоя преди няколко дни - на 27 ноември. В пиесата актьорите Ерик Дебросе и Джел Саминадин изиграха образи, наподобяващи героите Доминик Строс-Кан и Диалу в хотела.

Редактор: Евгения Гигова

Затвор за секс в такси в Дубай

Британка и ирландец ще прекарат три месеца в затвора за това, че са правили секс в такси в Дубай, след което ще бъдат депортирани, съоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com