Кипър предлага паспорти на големите чуждестранни инвеститори

5188
Кипър предлага паспорти на големите чуждестранни инвеститори

Кипър ще облекчи изискванията за гражданство, включително и за държатели на банкови депозити, които са загубили големи суми в рамките на споразумението с ЕС и МВФ, в опит да запази интереса на чужденците да инвестират на острова, съобщи президентът на страната.

Кипър беше принуден да затвори една от най-големите си банки и да наложи значителни загуби на големите депозити във втора банка в замяна на помощ в размер на 10 милиарда евро от Международния валутен фонд и Европейския съюз. Този ход беше катастрофален както за кипърците, така и за чуждестранните инвеститори. Министрите на финансите от еврозоната одобриха помощта в петък, пише "Дейли телеграф".

EС иска от Кипър да продаде златния си резерв

Еврокомисията препоръча на Кипър да продаде по-голямата част от златния резерв на страната с цел освобождаване на парични средства о...

В изявление пред руски предприемачи в пристанищния град Лимасол президентът Никос Анастасиадис заяви, че неговият кабинет тази седмица ще одобри облекчаването на ограниченията върху чужденци, които искат кипърско гражданство.

Чуждестранните инвеститори, които са имали депозити преди 15 март и които са изгубили най-малко 3 милиона евро заради спасителната програма за Кипър, ще могат да получат паспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com