Русия може да признае Приднестровието

7088
Русия може да признае Приднестровието

Русия може да признае Приднестровието, ако Молдова изгуби държавния си суверенитет и неутралния си статут. Това заяви специалния пратеник на министерството на външните работи на Русия Сергей Губарев по време на пресконференция в Тираспол, пише вестник „Молдовски ведомости”.

„Ако Молдова изгуби своя суверенитет или неутралитет, Русия ще се върне към въпроса за правото на самоопределение на Приднестровието”, каза руският дипломат.

Русия вижда Приднестровието като "особен район" в състава на Молдова

Заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин посети Приднестровието. Той се срещна с ръководството на непризнатия ...

Според него окончателният план за разрешаването на приднестровския въпрос трябва да бъде разработен от страните в конфликта на основата на компромиса.

„Целта на преговорите е съществуването на Тираспол и Кишинев да продължи. Под каква форма и по какъв модел – това трябва да решават властите в Тираспол и Кишинев”, подчерта Губарев.

В момента мирът в зоната на конфликта се поддържа от Съвместните миротворчески сили, в които влизат 402-ма руски войници, 492-ма – приднестровски, 355 – молдовски и десет военни наблюдатели от Украйна.

Редактор: Десислава Ушатова

Русия няма да увеличава своите миротворци в Приднестровието

Не се предвижда увеличаване на броя на руските миротворци в Приднестровието. Не е коректно да се поставя този въпрос. Това заяви гене...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com