Сирия - следващата Сомалия?

6994
Сирия - следващата Сомалия?

Представителят на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими предупреди, че страната може да се превърне в следващата Сомалия, където свързани с „Ал Кайда” бойци и военачалници се борят десетилетия наред след отстраняването на диктатора, ако въоръженият конфликт не приключи скоро.

Въоръжените схватки между силите на режима и сирийските бунтовници оставиха повече от 140 души мъртви в цяла Сирия вчера. Братът на председателя на парламента в Сирия беше застрелян в столицата Дамаск - последната жертва на вълната от убийства на високопоставени поддръжници на режима на президента Башар Асад.

Русия иска връщане на наблюдателите на ООН в Сирия

Русия се обяви за връщането на наблюдателите в Сирия. Нещо повече тя настоява в обхваната от размирици страна да бъдат изпратени пове...

Сред загиналите са и най-малко 13 души, убити при серия от експлозии в Дамаск. Десетки хора са ранени, пише британският в. "Дейли Експрес".

Насилието породи нови тревоги за колебливите дипломатически опити за слагане на край на конфликта, като ООН предупреди, че кризата в Сирия рискува да "експлодира навън" в Ливан, Турция и Израел.

Също така високопоставен представител на ООН заяви, че разполага с достоверни доказателства, че сирийската армия използва забранените касетъчни бомби в борбата си срещу бунтовниците, предаде АФП.

Джефри Фелтман, представител на ООН по политическите въпроси, информира Съвета за сигурност на ООН, че насилието в Сирия се е засилило, откакто Лахдар Брахими се опита да постигне прекратяване на огъня.

Сирийските бунтовници с "черен" списък на знаменитости, подкрепящи Асад

Известният палестински актьор от сирийски произход Мохамед Рафах, който се смята за поддръжник на сирийския президент Башар Асад, бе от...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com