"Бразука" - начин на живот през лято 2014

35383
"Бразука" - начин на живот през лято 2014

Бразилският начин на живот господства през лято 2014! "Бразука" ще бъде истинска базука за нападателите в отборите-финалисти на световното първенство по футбол в Бразилия. Защото това е официалната топза за всички мачове от шампионата на планетата. Произведението на Adidas е най-тестванаият артикул в историята...

Бразилският начин на живот господства през лято 2014! "Бразука" ще бъде истинска базука за нападателите в отборите-финалисти на световното първенство по футбол в Бразилия. Защото това е официалната топза за всички мачове от шампионата на планетата. Произведението на Adidas е най-тестванаият артикул в историята на германската марка за спортна екипировка. Името The Brazuca беше избрано чрез анкета, проведена в Бразилия. "Бразука" е специалната дума, която описва бразилския начин на живот. Цветовете на кълбото жълто и зелено са "откраднати" от националния флаг на Страната на кафето.

Фулеко - потайният броненосец се влюби във футбола

Трипоясният броненосец Фулеко е талисманът на Мондиал 2014 в Бразилия. Този маскот беше предпочетен между 47 различни предложения, пред...

Уникалното на тази топка е технологията, по която е направена и хитрата форма на кожените елементи, които я изграждат. Има по-малко от обичайния досега брой кожени части - само 6. Те са съединени чрез топлинно слепване. Според технолозите в Adidas този начин на изработка подобрява точността при игра с нея, осигурява достатъчно добра възможност за владеенето й и високо сцепление.



Официалното представяне на "Бразука" беше в Рио де Жанейро. Топката се появи в ръцете на двукратния световен шампион Кафу. В церемонията участваха още бившият холандски национал Кларънс Зеедорф и настоящия бразилски ас Фред.

Проектът "Бразука" е разработван две години и половина. В тестовете са включени 600 футболисти от различни страни. Топката тежи едва 437 грама и абсорбира само 0,2 процента вода.

"БРАЗУКА" ВИЖДА ВСИЧКО. Заради световното първенство в Adidas изработиха и специален модел "Бразукакам", който е с вградени камери с висока резолюция. Благодарение на внедрените в нея шест HD камери може да се заснемат 360 градусови гледки след удари на футболистите.



ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ ЗА "БРАЗУКА":

ЛИОНЕЛ МЕСИ (АРЖЕНТИНА): "Топката е много добра!"

СТИВЪН ДЖЕРАРД (АНГЛИЯ): "Няма кой да каже нещо лошо за тази топка. Тя много прилича на онази, с която се играе в Шампионската лига. Искам топката да е възможно най-трудна за вратарите, но в този случай мисля, че резултатът е равен. Без значение дали стреляш или пазиш".

ДАНИ АЛВЕШ (БРАЗИЛИЯ): "Ще имаме много хубави моменти с "Бразука". С нея се играе отлично и във въздуха, и на земята".

МАЙКЪЛ КАРИК (АНГЛИЯ): "На външен вид изглежда като топка за плажен футбол".

Бразилия - футбол, самба, кафе и президент с български корени

Бразилия е най-голямата и най-населена страна в Латинска Америка. Заема територия от 8,51 милиона квадратни километра (47% от територия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com