Жалко за Пепеляшката на световния футбол

8054
Жалко за Пепеляшката на световния футбол

Две дузпи, само 10 малки стъпки бяха нужни на Коста Рика - Пепеляшката на световния футбол, да стигне до полуфиналите. Но какво от това? "Лос Тикос" напуска Бразилия, както никой не си е представял дори в най-смелите си мечти - победител в "Групата на смъртта", победи над два световни шампиона (Уругвай и Италия), успех над Гърция след дузпи и размяна на удари с европейска сила като Холандия.

"Ще съм благодарен на Коста Рика до края на дните си", заяви колумбийският треньор Хосе Луис Пинто, бащата на този отбор. В Салвадор и, естествено, Сан Хосе, тези момчета са приемани като герои. Те си запазиха място в историята, борейки се до последна капка пот, с умопомрачаваща тактическа дисциплина, далеч от наивността, с която бяхме свикнали срещу най-големите сили в световния футбол.

Трима пострадали в Коста Рика по време на масово гледане на мача с Холандия

В резултат на масово стълкновение в столицата на Коста Рика Сан Хосе са пострадали трима човека, съобщава местната преса. Повече от хил...

"Толкова е трудно да се сбогуваме с този мондиал, но си тръгваме с виоко вдигнати чела. Не загубихме нито един мач, успяха да ни бият едва с дузпи", плачеше Кейлор Навас - вратарят, който допусна само 2 гола и опази вратата си в събота срещу най-резултатния тим.

"Ole"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com