Германска преса: Това е мачът на века!

23255
Германска преса: Това е мачът на века!

Напълно очаквано германската преса е в еуфория и обсипва с похвали представянето на Бундестима при впечатляващата победа над домакина Бразилия със 7:1 на полуфиналите на футболния Мондиал 2014.

"Лудост! Невиждано! Невероятно!" - пише "Кикер".

Фернандиньо: Все още никой не може да повярва какво се случи

Най-слабият футболист на терена снощи - Фернандиньо  вярва, че той и съотборниците му в "Селесао" ще намерят сили да се предтавят ...

Германците имаха и друг сериозен повод за радост. Нападателят Мирослав Клозе най-накрая отбеляза рекорден 16-и гол на световни футболни финали и излезе начело във вечната ранглиста на най-добрите реализатори. "Най-добър голмайстор в историята: Клозе беше коронясан" - пише още "Кикер".

Изданието посочва още, че този резултатът от този мач със сигурност ще бъде записан със златни букви в историята на германския спорт.

"Какви суперлативи можем да използваме, за да оценим по достойнство и да отдадем заслужените похвали за това, което се случи на 8 юли 2014 година в Бело Оризонте.Полуфиналът на Световното първенство се превърна в тренировъчен мач. А съперникът в тази учебна игра се казваше Бразилия. Световноизвестният отбор на "Селесао", домакинът на турнира, беше унижен от Бундестима, който водеше с 5:0 след 29 минути игра. Между 23-ата и 29-ата минута германските национали реализираха четири гола. Сензация! Сега вече фаворитът за титлата категорично се казва Германия" - пише в коментара си за двубоя "Кикер".

Хълк: Малко хора оценяват нашите усилия

Един от големите длъжници в състава на Бразилия - Хълк, се осмели да коментира болезнената загуба с 1:7 от Германия на полуфиналите на ...

"Билд" също не пести суперлативи за отбора и Клозе. "Победа за вечността. 7:1. Благодарим. Обичаме ви! Бразилия е в шок. Нашата радост ги накара да плачат. Сега вече рекордът е твой Миро Клозе, футболен бог" - пише "Билд" "Шпорт Билд" също изтъква, че този мач е един от най-силните във футболната история на Германия.

"7:1-Лудост! Футбол от друга вселена. Невиждано! Феноменално! Достойно за световна титла! След най-сензационното представяне на германски футболен отбор на Световно първенство, на Йоахим Льов и неговите некоронясани герои остава само още една крачка до четвърта световна титла. В деня, в който преди 24 години беше постигнат последния триумф на Мондиал 1990 в Италия, съзрялата вече генерация около новия рекордьор по голове на Световни първенства Мирослав Клозе (16 попадения) прати цяла Бразилия в шоково състояние със сензационното 7:1 (5:0) на полуфиналите" - коментира "Спорт Билд".

Прогноза: Холандия - Аржентина

Първи по-сериозен съперник за Аржентина на това първенство. Дотолкова сериозен, че да има селекционер, който знае какво прави. Това е о...

"Берлинер Цайгунг" определи победата като "истински мач на века"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com